Jokerit ryhdistäytyi eilisestä ja suuntaa saman tien Sotšiin

KHL / Haastattelu
"Ylivoimilla vastustaja pelasi hyvin. Meidän täytyy katsoa, miten voimme pelata siinä paremmin", Karri Rämö pohti ottelun jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden pukukoppikäytävällä oli pelin jälkeen vipinää, kun joukkue pakkasi varusteitaan ja suuntasi jo kohti tulevaa pelipaikkakuntaa. Karri Rämö pitää järkevänä ratkaisuna matkustaa heti pelin jälkeen Sotšiin.

Helsingin Jokereiden ja HK Sotšin välinen ensimmäisen pudotuspelikierroksen toinen ottelu oli oikeastaan taputeltu jo toisen erän puolessa välissä. Jokerit liiteli 6−1-johtoon, ja sen jälkeen lähinnä odoteltiin loppusummeria.

Jokereiden maalivahti Karri Rämö korosti ottelun jälkeen sitä, että joukkue oli heti alussa valmiina pelaamaan.

– Pidimme liikettä yllä ja vastustaja joutui ottamaan jäähyjä. Peli oli 6−1 aika nopeasti. Hyvin pidimme pakan kasassa ja pään kylmänä. Yhden voiton tästä vain saa, mutta totta kai tämä oli iso voitto, Rämö tuumi.

Rämö näki, että Jokerit paransi eilisestä ottelusta, jossa Sotši oli parempi toisen jatkoerän jälkeen. Sisuuntunut Jokerit ei lopulta antanut saumaa vastustajalleen toisessa ottelussa, ja murskalukemat taululla kertoivat Jokereiden kohentuneesta pelaamisesta.

– Otimme heiltä kaikki aseet pois, Rämö kehui joukkueensa suoritusta.

Eilisessä pelissä Sotši rynnisti kerta toisensa jälkeen ronskisti maalille, mutta tänään Jokerit puolusti paremmin ja ennen kaikkea piti Sotšin hyökkäykset vähissä.

– Otimme heidän maalilletulot pois siten, että emme antaneet heille kiekkoa. Heillä ei ollut niin paljon hyökkäysaikaa.

Rämölle ottelu oli siinä mielessä haastava, että laukauksia tuli erityisesti ottelun avauserässä todella niukasti.

– Vaikeaahan se oli, mutta ei tässä vaiheessa ole enää väliä, mitä tapahtuu. Täytyy samalla lailla vain keskittyä.

Kaukalosta suoraan koneeseen

Sunnuntain pelin jälkeen Jokereiden pukukopissa ja hallin käytävillä kävi vilske, sillä Jokerit poistui lähes välittömästi pelin päättymisen jälkeen kohti Sotšia. Näin ollen joukkue pääsee valmistautumaan jo huomenna pelipaikkakunnalla tiistain ja keskiviikon otteluihin.

– Saadaan huomenna rauhassa keskittyä ja levätä. Tulee tiukat kaksi päivää siellä taas. On hyvä, että lennon jälkeen on paljon aikaa ennen pelejä, Rämö sanoi.

Jokerit jakoi kahdessa ensimmäisessä ottelussa torjuntavastuun maalivahtien välillä. Ryan Zapolski pelasi eilen ja tänään oli Rämön vuoro.

Jokereiden maalivahtikaksikko sai tietää jo alkuviikosta kahden ensimmäisen pelin peluutuksen.

– Siinä mielessä tämä oli parempi näin, sillä eilen ja tänään pelattiin, niin se on aika kova setti.

Sama kahden ottelun paketti on luvassa tiistaina ja keskiviikkona Sotšissa. Se, kumpi maalivahdeista pelaa ja milloin, on tosin vielä epävarmaa.

Rämö sai torstaina viimeisessä runkosarjapelissä Riikaa vastaan täydet 60 minuuttia torjuntavastuuta, mutta sitä ennen hänellä oli pitkä tauko peleistä. Rämö oli mukana Suomen olympiajoukkueessa, mutta siellä hän ei päässyt pelaamaan.

Torjuntavire oli kuitenkin Rämön mukaan säilynyt, vaikka taukoa oli ollut.

– Oli aika pitkä kuukausi ilman pelejä ja oli aika vähän treenejä joukkueen kanssa. Onneksi huomenna saadaan vähän treenattua ja sain sen Riika-pelin alle. Riiassa tuntui tosi hyvältä ja ei nytkään huonolta tuntunut.

Haastattelun otsikkoa ja ingressiä muokattu 19:50.

» Lähetä palautetta toimitukselle