Jokerit lähtee vierasreissulle kysymysmerkkien kanssa: "Tällä pelillä ei pärjätä"

KHL / Haastattelu
Jokereiden penkiin takaa pitää löytyä enemmän johtajuutta, Westerlund vaatii.
Kuva © Miro Pesonen
Jokerit on aloittanut KHL-kautensa neljällä kotiottelulla. Nyt edessä on neljän ottelun vieraskiertue, joka vie joukkueen muiden muassa KHL:n itäiselle rajalle Amur Habarovskin ja Admiral Vladivostokin vieraaksi. Syksyn ensimmäisen retken alla ilmassa on kysymyksiä.

Keskiviikon ottelun suurin uutinen oli kapteeni Niko Kapasen paluu jäälle viime kevään loukkaantumisen jäljiltä. Odotettu kapteenin paluu jäi alle erän mittaiseksi, kun Kapanen siirtyi takaisin pukuopin puolelle jo avauserän alussa. Ottelun jälkeen Kapanen käveli Areenan käytävällä täysin normaalin näköisenä.

− Se oli varotoimenpide. Siinä ovat paikat koetuksella, kun ei ole ollut pitkään aikaan tällaisessa prässissä, Erkka Westerlund vertasi harjoittelun ja ottelutahdin eroa.

− Kyse ei ole samasta vammasta, joka Nikolla oli aiemmin. Hänellä on ollut muutamia päiviä tuntemuksia sillä alueella, jonka takia hän nyt jätti ottelun kesken. En vielä tiedä, lähteekö hän vierasreissulle, Westerlund jatkoi.

Jokerit on aloittanut kautensa tuloksellisesti hyvin kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla, mutta lauantain voitto Moskovan TsSKA:sta oli keskiviikkona enää kaukainen muisto, kun Minskin Dinamo vei vieraspisteet yhdellä maalilla. Lauantain TsSKA-voiton tuoma kylläisyys ei Westerlundin mukaan ollut suora syy heikkoon ottelun alkuun keskiviikkona. Kysymys on laajempi.

− Tappio oli meille oppitunti numero yksi. Ottelun alun asenne määrittää pitkälle, mihin se lähtee kulkemaan. En voi olla tyytyväinen siihen, miten valmennusjohto valmisti joukkueen otteluun, Westerlund ruoski itseään ja kollegoitaan.

− Sanoin edellisen TsSKA-ottelun jälkeen, että voittaminen opettaa, mutta kyllä se taitaa olla niin, että enemmän tappiosta jää käteen. Sen jälkeen tekee nöyremmin asioita, Westerlund pohti pukukopissa vallinneen apean ilmapiirin kääntämistä voimavaraksi.

Neljän kotiottelun jälkeen pelit jatkuvat pitkällä neljän ottelun vieraskiertueella, joka alkaa Sibir Novosibirskin vieraana. Otteluun valmistautumiseen pettynyt Westerlund vaatii sekä itseltään että joukkueelta paljon parempaa työmoraalia. Minsk-ottelussa Jokerit esitti paikoin hyvää ottelun hallintaa, mutta ylivoima ja viimeistely oli tehotonta: 39 laukausta maalia kohti, 0 maalia.

− Tällä pelillä ei pärjätä, se on selvä. Heti ensimmäinen vastustaja on Sibir, joka on tunnettu vaikeasta kotikaukalostaan. Meillä on edessämme kovia haasteita, Westerlund korosti voittoihin vaadittavaa työmäärää.

Jokereiden vieraskierros päättyy Venäjän itärajalle Amur Habarovskin vieraaksi. Ossi Väänäsen mukaan viime kautta pidemmälle kuljettava vierasreissu on haastava kokemus, jota yritetään pehmentää elämällä reissussakin Suomen aikaa viime kauden tapaan.

− Pelaamme siellä jo aamupäivästä, se on haastava juttu, mutta reissu on niin lyhyt, että aikaeroa on turha kuroa kiinni pidemmillä päikkäreillä, Väänänen tuumi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle