Jokerimaalivahti Zapolski: "Vastassa oli todella kova joukkue"

KHL / Haastattelu
Zapolski myönsi vastustajan paremmuuden.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ryan Zapolski oli Jokereiden sankari KHL:n läntisen konferenssin puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa. Yhdysvaltalainen torjui 39 kertaa 0-1-tappioon päättyneessä ottelussa, mutta antoi sen kuuluisan mahdollisuuden joukkueelleen voittoon.

Ryan Zapolski oli tappioon päättyneen ottelun jälkeen pettynyt mies ihan syystä. Loistavasti pudotuspelit Jokereiden maalilla torjunut maalivahti nosti esille faktan, mikä jokerileirissä on myönnettävä. TsSKA oli parempi.

− Tämä oli pettymys meille. Täytyy kuitenkin muistaa, että vastassa oli todella kova joukkue. En olisi uskonut, että sarja menee suoraan neljässä pelissä. Hävisimme kolme jatkoajalle päätynyttä ottelua. Ne olisivat voineet kääntyä myös meille paremmalla tuurilla.

Zapolski pelasi ennen siirtymistään Jokereihin ja KHL-kaukaloihin Rauman Lukon riveissä. Alku Yhdysvaltaiselle KHL:ssä oli vaikea, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, parani myös helsinkiläisten ykkösmaalivahdin otteet.

− Kokemusta on tullut paljon ensimmäisen KHL-kauden aikana. Otteeni paranivat kauden mittaan, ja pudotuspeleissä löytyi loistava vire.

30-vuotiaalla maalivahdilla on selkeät suunnitelmat seuraaville kuukausille.

− Pidän muutaman viikon nyt taukoa ja alan myöhemmin keväällä harjoitella ensi kautta varten.

Neljännessä ottelussa Jokerit joutui alivoimalle kolmesti ja pääsi pelaamaan ylivoimaa kertaalleen. Zapolskin mielestä tuomarit olisivat voineet viheltää Jokereiden kannalta paremmin.

− Tuomarit ovat, mitä ovat. Olisivat he voineet tietysti viheltää myös vastustajalle pari jäähyä enemmän, mutta eipä sillä nyt ole merkitystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle