Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL / Haastattelu
Nicklas Jensen saalisti kotidebyytissään kaksi tehopistettä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille.

Jokerit pelasi lauantaina kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Erittäin hyvin kautensa aloittanut helsinkiläisjoukkue tuli kotidebyyttiinsä latautuneena ja ratkaisi ottelun kahden ensimmäisen erän aikana.

− Koko joukkue oli jo odottanut tätä iltaa, pitkän vieraskiertueen jälkeen ensimmäinen kotipeli omassa hallissa ja oman yleisön edessä – se oli upea kokemus. Onhan se täysin eri asia voittaa omien fanien edessä, Jokereiden tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen kertoi.

Narripaidat aloittivat kautensa kahdella pitkällä vierasturneella, jossa kilometrejä ja aikaa kului paljon. Etukäteen joukkueen kannattajat odottivat kauden avauksesta vaikeaa, mutta asetelma on kääntymässä päälaelleen.

− Nyt uskallan sanoa, että alkukauden reissaaminen on meille jopa vahvuus. Uusi joukkue sai paljon kokemusta yhdessä olemisesta myös vapaa-ajalla, se nosti joukkuehenkeä. Samalla peli kulki hyvin, joten me saimme vierasmatkoilta kaiken irti, Jensen analysoi.

Kauden ensimmäinen kotiottelu oli Jokereilta kaksijakoinen: joukkue hallitsi kahta ensimmäistä erää mielin määrin, mutta kolmannessa ote siirtyi täysin vierasjoukkue Riian Dinamolle.

− Pelasimme kaksi erää todella hyvin, mutta sitten teimme itse pelistämme vaikeaa. Se oli klassinen esimerkki jääkiekosta: toinen joukkue johtaa 3-0 ja huomamatta antaa hieman löysää. Samaan aikaan tappiolla oleva joukkue antaa kaikkensa, ja pelin suunta kääntyy, Jensen analysoi.

New York Rangersin organisaatiosta Helsinkiin siirtynyt Jensen on aloittanut kautensa erinomaisesti. Tanskalaishyökkääjä johtaa Jokereiden maalipörssiä. Lisäksi Jensen on aiheuttanut röyhkeydellään joukkueelleen useita ylivoimatilanteita.

Alkukaudella Jokerit on ollut koko KHL:n tehokkain ylivoimajoukkue.

− Oma peli tuntui tänään hyvältä, vaikka minulla on vielä paljon opittavaa. Totta kai ensimmäinen peli uuden kotiyleisön edessä on tilanne, johon saa vielä aina ekstralatauksen. Kausi on lähtenyt kieltämättä hyvin käyntiin, ja itseluottamukseni on korkealla tasolla.

− Tärkein tekijä meidän ylivoimapelissämme on se, että meillä on kaksi todella vahvaa ylivoimaviisikkoa. Se helpottaa molempien yksiköiden pelaamista, kun paine onnistua ei ole yhtä kova. Sen takia ylivoimamme on niin hyvää.

Jokereita kutsuttiin jo viime kaudella leikkimielisesti "Koko Tanskan Jokereiksi". Tälläkin kaudella joukkueessa pelaa peräti neljä tanskalaista, kun Jensenin lisäksi joukkueessa pelaavat hyökkääjä Peter Regin sekä puolustajat Jesper B Jensen ja Oliver Lauridsen.

Hyökkääjä Jensen on tanskalaisesta mafiasta luonnollisesti innoissaan.

− Tämä on täysin ainutlaatuista! En usko, että muualla kuin Tanskassa on samassa joukkueessa yhtä monta tanskalaista pelaajaa. Meillä on jatkuvasti keskenämme erittäin hauskaa, ja varsinkin minulle uutena pelaajana sopeutuminen on ollut helppoa.

− Olemme Reginin kanssa kotoisin samasta kaupungista ja olemme kulkeneet samanlaisen polun jääkiekkoilijana. Keskustelin hänen kanssaan paljon ennen kuin tein sopimuksen tänne. Jokerit tuntui jo silloin hyvältä siirrolta, mutta lopulta tämä on osoittanut erinomaiseksi liikkeeksi. Pidämme täällä Tanskan lipua korkealla!

» Lähetä palautetta toimitukselle