Jokerien nuorisoketjulle puhtaat paperit paikallisottelusta

LIIGA / Haastattelu
Jokerit hävisi torstain paikallisottelun HIFK:lle 0-3-lukemin ja päähuomion varasti pelin lopussa ulos lentänyt Jarkko Ruutu. Kohun sekä huonon tuloksen takaa löytyi kuitenkin myös positiivisia asioita. Markus Hännikäinen teki debyyttinsä SM-liigassa ja nuorisoketju Alexander Ruuttu–Teuvo Teräväinen–Hännikäinen pelasi ehjän ottelun.

Loukkaantumisista kärsinyt Jokerit marssitti torstain paikallisotteluun varsinaisen nuorisoketjun; Alexander Ruuttu kuusi liigaottelua, Teuvo Teräväinen yksi liigaottelu ja Markus Hännikäiselle liigadebyytti. Ottelu ei tasollaan huimannut, mutta nuoret pelaajat esiintyivät ottelussa edukseen.

Uransa ensimmäisen liigaottelun pelannut Hännikäinen ei ottelun alussa varsinaisesti vakuuttanut, sillä ensimmäisessä vaihdossa katosi maila ja toisessa vaihdossa laitahyökkääjä hapuili jo jäälle tullessaan. Hiljalleen tasapaino alkoi kuitenkin löytyä, ja Hännikäinen olikin ottelun jälkeen tyytyväinen tulikasteeseensa.

– Paljon hyviä juttuja mihin olin tyytyväinen. Huomasin, että pystyn pelaamaan miesten peleissä. Mutta sitten tuli tietysti pieniä virheitä, mitkä pitää karsia pois. Vauhti ja fyysisyys on liigassa ihan selvästi kovempaa.


Kolme muskettisoturia vasemmalta alkaen: Hännikäinen, Ruuttu ja Teräväinen.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Tiistaina liigadebyyttinsä pelannut Teräväinen pelasi tänään keskushyökkääjänä. JYPiä vastaan vastuuta saanut hyökkääjä sai myös paikallisottelussa luottoa valmennukselta. Kolmannessa erässä Ruutun ja Hännikäisen istuessa penkillä Teräväinen pääsi yrittämään kavennusmaalia Ilari Filppulan ja Ben Eavesin laidassa.

Kolmikon konkari Ruuttu merkkautti ottelussa tililleen yhden jäähyn ja yhden laukauksen. Ruuttu oli ehkä ketjun näkyvin hahmo, sillä hän piti kiekkoa hyvin ja käynnisti monta jokerihyökkäystä oivaltavalla pelillään.

A-junioreissa paljon yhdessä pelanneen kolmikon kemia toimi siis myös liigatasolla, vaikka mitään mullistavaa ei vielä nähtykään. Nöyrästi kaukalossa töitä tehnyt Hännikäinen jatkoi nöyrällä linjalla myös ottelun jälkeen ja vieritti kunnian ketjukavereille.

– Hyvin toimi ketjun yhteispeli, mutta siinä onkin kaksi älyttömän hyvää ja lahjakasta jätkää vierellä. Ihan hyviä energisiä vaihtoja saatiin, ja pystyttiin aiheuttamaan vastustajalle jäähykin siinä. Ihan ok esitys meiltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle