Jokereista ei asiaa Liigaan − Sillanpään kiertolaiselämä päättyi

LIIGA, KHL / Haastattelu
Sillanpää pelasi kaudella 2014-15 kolme peliä Jokereissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokereiden ja Liigan välisessä siirtouutisoinnissa on mainittu joitakin esimerkkejä herrasmiessopimuksen vaikutuksista eri tahoille. Jatkoaika tavoitti Severi Sillanpään kommentoimaan omaa tilannettaan Jokerit-siirron yhteydessä ja sen jälkeen.

Luotettavana kahden suunnan sentterinä tunnettu Severi Sillanpää on yksi niistä, joiden urasuunnitelmiin Liigassa esiin noussut sopimuskielto Jokereiden kanssa vaikutti melko konkreettisella tavalla. Porilaistaustaisen hyökkääjän agentti, Samuli Sillanpää, kertoi Ylen haastattelussa ajasta, jolloin Severi Sillanpään tie suomalaisessa KHL-joukkueessa alkoi nousta pystyyn.

− Olihan se hankala paikka, kun Liigaan palaaminen ei ollut mahdollista. Peliaikaa oli kuitenkin pakko saada jostain, joten oli kartoitettava uusi osoite, kertoo nykyinen Kerhon sentteri.

Agentti Sillanpään mukaan neuvotteluja käytiin kolmenkin eri seuran kanssa, mutta asiat törmäsivät aina samaan esteeseen, Jokerit-värväyksen luvattomuuteen.

Kun paluu Liigaan oli mahdottomuus, pelipaikka löytyi lopulta Ruotsin Allsvenskanista BIK Karlskogan riveistä.

− Silloin elettiin jo lokakuuta, joten pelaamaan pääseminen oli jo tärkeää. Toki olin normaalisti treenannut joukkueen mukana koko ajan, ja olihan siinä harjoituspelejäkin. Tauko ei onneksi ollut niin älyttömän pitkä kuitenkaan.

− Sarja oli kovatasoinen. Parhaat joukkueet olivat tosissaan satsanneet nousumahdollisuuksiin.

Sillanpää ei ollut yksin tilanteessa. Karlskogaan matkasi myös samalla tavalla Jokereissa ilman pysyvää vastuuta jäänyt Santeri Saari. Jokereiden oma kasvatti kulki samaa reittiä kuin Sillanpääkin vain sillä erotuksella, että silloin 20-vuotias puolustaja päätyi lopulta Mestiksen kautta HPK:hon jo saman kauden aikana.

Ruotsia oli opiskeltu koulussa, ja nuorilla suomalaisilla olikin kunnianhimoinen tavoite.

− Pohja oli olemassa ja jotain ymmärsinkin siellä ihmisten puheista. Aluksi ajattelimme pärjätä sillä, mutta englanniksi lopulta asiat hoidettiin, toteaa Sillanpää.

Repaleinen kausi 2014-15 jätti hieman jälkiään myös syksyyn 2015, kun pelipaikka oli jälleen odottelun takana. Jossain vaiheessa Liigan peräkkäisten pelien niin sanottua teräsmiehen statustakin lähestynyt Sillanpää joutui totuttelemaan uuteen tilanteeseen.

− Voi todeta, että kesätreenini menivät vähän pitkäksi.

Vaikeudet kääntyivät voiton puolelle tammikuussa 2016, kun Sillanpää siirtyi lievästä kiertolaiselämästä pysyvämmin HPK:n joukkueeseen.

− Siinä oli aika monta seuraa ollut kahden kauden aikana, joten sen jälkeen on tehnyt todella hyvää päästä pelaamaan ja harjoittelemaan yhdessä paikassa. Pääsee takaisin rytmiin, missä pelejä ei jää montaa välistä.

− Joukkueen pelikin on kulkenut mallikkaasti, ja olemme hyvissä asemissa kevättä ajatellen, kiittelee Sillanpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle