Jokereilla kaukaisten vieraiden viikko - "Toipuminen ottaa useamman päivän"

KHL / Haastattelu
Jokerit kävi viime syksynä vierailulla Habarovskissa.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit pääsee maajoukkuetauon jälkeen jälleen kaukaloon tiistaina. Viikon ohjelmassa on kolme tärkeää peliä kaukaa idästä saapuvia vieraita vastaan.

Jokereiden kotipeliviikon avaa ottelu Amur Habarovskia vastaan. Läheltä Kiinan rajaa ponnistavissa tiikeripaidoissa pelaa kolme mielenkiintoista suomalaispelaajaa: Teemu Ramstedt, Kristian Kuusela ja Juha Metsola

Kaksi viimeksi mainittua on viettänyt Suomessa jo useamman päivän, sillä Kuusela pelasi Suomen joukkueessa viikonlopun EHT-turnauksessa. Myös Metsola hälytettiin pikakomennuksella Helsinkiin, kun Leijonien ykkösvahti Mikko Koskinen loukkaantui ensimmäisessä turnauspelissä.

Nyt Suomeen on saapunut myös hyökkääjä Ramstedt, joka pelasi vielä viime kaudella Helsingin IFK:ssa. Suomen pelireissut ovat kevyitä verrattuna siihen matkustamiseen, johon Habarovskissa on saanut tottua. Alkukaudesta lentokilometrejä on kertynyt käsittämättömät 75 000.

- Ei siihen voi valmistautua, se on vähän lävähtänyt kasvoille. Toipuminen ottaa aina useamman päivän, kun seitsemän tuntia siirretään kelloa yhteen suuntaan. Saa olla viisas, että muistaa levätä oikein, eikä tee ylimääräistä kikkailua, Ramstedt kuvaili Jokereiden tiedotteessa.

Myös suuri aikaero aiheuttaa käytännön ongelmia Itä-Aasian seurojen ulkomaalaispelaajille. 

- Kommunikointi Suomeen päin on hankalaa. Kun itse herää, niin muut menevät Suomessa nukkumaan. Päivässä ei ole montaa tuntia, että pystyy kommunikoimaan, Ramstedt jatkoi.

Tällä kertaa joukkueen rasitus on kuitenkin ollut normaalia kevyempää, sillä nekin pelaajat jotka eivät pelanneet EHT-turnauksessa, leireilivät joukkueena Moskovassa.

– Uskon, että sillä on joku vaikutus, sillä yleensä menemme pelikaupunkiin vain kaksi päivää ennen peliä. Nyt olemme ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella freshinä vieraspelissä. Toisessa mielessä kotipeleissä vastustajan matkustaminen on meidän etumme, Ramstedt pyöritteli.

Maalivahti Metsola on pelannut läpi kauden tasaisen varmasti ja pitänyt numerot tasaväkisinä vaikeissakin peleissä. Ramstedt (4+11) on pelannut koko kauden Kuuselan (5+7) ja tshekki Tomas Zohornan (4+11) kanssa Amurin ykkösketjussa, jossa vastuuta tulee runsaasti illasta toiseen.

– Olemme pelanneet reilusti yli puolet ylivoimaminuuteista. Välillä on päästy pelaamaan kahtakin minuuttia putkeen. Jollain tavalla osaamme roikkua isojakin jengejä vastaan. Jos ollaan vaikka 1–0 takana, vaikkemme itse pystyisi tekemään yhtään maalia, niin pystymme usein pitämään eron pienenä. Se on ollut positiivinen yllätys itselle, mutta ollut Amurin vahvuus aiemminkin, Ramstedt pohti.

HIFK-faneille Ramstedtin lättysyöttö ehti tulla tutuksi niinä vuosina, kun mies pelasi punapaidoissa. Ramstedt lupaa, että myös jokerifanit saavat tiistaina todistaa tätä kuuluisaa syöttöä.

– Kyllä nyt ajattelin, että laitan lättyä takatolpille. Meillä on ollut vähän ongelmana, ettemme ole tehneet tarpeeksi maaleja. Toivoisin, että itse pystyisi tuottamaan enemmän tehoja ja ruokkimaan muita. Se on selvää, ettemme tee viittä maalia, mutta yritetään pelata oma pää hyvin ja tuikata tarvittavat maalit, Ramstedt suunnitteli.

Kotijoukkue-Jokereiden alkukaudesta voi lukea tarkemmin Jatkoajassa maanantaina julkaistusta analyysistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle