"Jokainen jätkä on huippupelaaja" − Kristian Kuusela iloitsi joukkuekavereiden onnistumisista

LIIGA / Haastattelu
Kristian Kuusela kiitti kotiyleisöä maistuvan voiton jälkeen.
Kuva © Saana Hakala
Tapparan ja Kärppien väliset ottelut ovat tällä kaudella olleet maalien valossa tiukkoja taistoja, mutta tällä kertaa Hakametsässä Tappara latoi tauluun lukemat 5−1. Kärppien painostuksesta huolimatta kirvesrinnat siivosivat oman maalin edustansa mallikkaasti ja viimeistelivät tehokkaasti omista tekopaikoistaan.

Tapparan kultakypärä Kristian Kuusela jäi tänään ilman tehomerkintöjä, mutta oli pelin jälkeen iloinen joukkuekavereiden maaleista.

− Kun tehdään enemmän maaleja, niin tietysti se tuo sekä pelaajille että koko joukkueelle itseluottamusta, Kuusela pohti.

Tapparalla on ollut viime aikoina vaikeuksia maalinteon kanssa. Edellisessä ottelussa Ässiä vastaan kirvesrinnat jäivät nollille. Kuusela ei kuitenkaan suostunut myöntämään, että ketsuppipullon korkki olisi niin sanotusti ollut kiinni.

"Ylivoima on keväällä tärkeässä osassa"

− Olemme koko ajan tehneet paljon töitä, emmekä aina ole välttämättä saaneet sitä, mitä olisimme ansainneet. Nyt palkinto tuli maalienkin muodossa ja tietenkin aina on hienoa voittaa peli, Kuusela iloitsi.

Tapparan ylivoima on ollut suurennuslasin alla, ja tehottomuus on näkynyt erityisesti vastustajan istuessa jäähypenkillä. Tänään Tappara pelasi mallikasta ylivoimaa tehden kaksi osumaa Jussi Rynnäksen selän taakse Kärppien pelatessa vajaalla. Kuusela ei täysin ymmärtänyt, miksi joukkueensa ylivoimaa on parjattu.

− Kaikki tuolla yrittää löytää niitä juttuja siinä ylivoimapelissä, ja tänään tuli kaksi hyvää maalia. Toivottavasti saadaan tähänkin lisää itseluottamusta, sillä ylivoima on kevään koitoksissa tärkeässä osassa, Kuusela sanoi toiveikkaana.

Ketjut uusiksi Porin reissun jälkeen

Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi oli hieman muokannut hyökkäyskoostumuksia edellisiin otteluihin nähden. Kirvesrintoihin palannut Henrik Haapala oli pudotettu kolmosketjuun Kuuselan rinnalta. Tilalle nostettu Tomas Zaborsky oli illan tähtiä, eikä Kuuselaa tuntunut ketjumuutokset muutenkaan haittaavan.

− Varmaan yli 40 peliä pelattu tällä ketjulla, joten helppo tähän oli palata. Toisaalta se on ihan sama kenen kanssa pelaa, koska jokainen jätkä joukkueessa on huippupelaaja, Kuusela antoi tunnustusta joukkuetovereilleen.

"Jokaiseen peliin lataamme kaiken minkä pystymme"

Kuusela joka tapauksessa toivotti Haapalan tervetulleeksi takaisin Tampereelle todeten huippupelimiehen olevan aina vahvistus joukkueelle.

Itse ottelu oli varsin vauhdikas. Vaikka Tappara menikin ottelussa 1−0-johtoon, tuntui ensimmäisessä erässä siltä, että tamperelaiset jäisivät kärppälauman jyrän alle ottelun edetessä. Toisessa erässä pelin sävel muuttui ja Tappara karkasi sarjakärjeltä.

− Ei siihen mitään tiettyä nappulaa ollut, millä peli käännettiin. Mielestäni meillä oli koko peli melko hyvin hanskassa. Kärppien hetkittäisiä paineistuksia lukuun ottamatta pelasimme varsin tasapainoisen pelin, Kuusela analysoi.

Kärpät on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta silti pelissä tuntui olevan latausta puolin ja toisin. Udeltaessa mahdollisia asetelman hakuja pudotuspelejä ajatellen, ei Kuusela ainakaan myöntänyt, että sellaisesta olisi ollut kyse.

− Pelaamme edelleen runkosarjan sijoituksista ja meille jokainen piste on tervetullut ja tärkeä. Jokaiseen peliin lataamme kaiken minkä pystymme, Kuusela totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle