Johnny Gaudreau ei muista Ahon peliesityksiä NHL:stä − Flames-tähti otti mielenkiintoisesti kantaa tuomaritoimintaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvallat on päässyt juhlimaan maalintekoa useasti MM-kisojen alkulohossa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Yhdysvallat ja Suomi kohtaavat alkulohkon päätöskierroksen ottelussa tämän vuoden miesten MM-kisoissa. Johnny Gaudreau on ollut yksi tehokkaan joukkueen pistelingoista. Hän odottaa Leijonat-kamppailulta paljon, vaikkei suomalaisista paljon etukäteen tiedäkään.

Johnny Gaudreau on viihtynyt tämän vuoden MM-kisojen alkulohkovaiheen peleissä. 24-vuotias hyökkääjä on iskenyt kuudessa ottelussa tehot 1+7=8.

− On ollut hauskaa. Isot voitot toivat meille hyvän alun turnaukselle. Olemme pelanneet hyvin koko lohkovaiheen läpi.

Yhdysvallat kohtaa lohkovaiheen päätösottelussa Suomen. Molemmilla on vielä mahdollisuus lohkovoittoon. Molemmat joukkueet ovat voittaneet jo kolmannen kandidaatin Kanadan keskinäisissä otteluissa − Yhdysvallat tosin vasta voittomaalikilpailussa.

− Ottelussa on kaksi loistavaa joukkuetta vastakkain. Kanada-voitto avauspelistä oli iso voitto meille, ja Suomi tulee olemaan meille samanlainen haaste. Vaikka Kanada hävisikin Suomelle, ei se yllättänyt minua − Suomella on hyvä joukkue.

Ei pidä aliarvioida leijonaa, vaikkei sen vaarallisuudesta tiedä

Leijonat pöllytti kanadalaisia murskaavasti 5−1. Gaudreau huomioi tuloksen, ja nosti esiin syyt, jotka hänen mielestään johtivat noinkin selvään lopputulokseen.

− Tässä turnauksessa erikoistilanteet korostuvat. Kanada joutui ongelmiin jäähyjen kanssa, ja osittain siksi hävisi sen pelin. Eurooppalaiset tuomarit ovat erilaisia kuin Pohjois-Amerikassa. Jäähyjä tulee erilaisista tilanteista. Siihen on totuttava, Gaudreau tietää.

Calgary Flamesin supertähti ei ole ehtinyt tutustua suomalaisten turnaussikermään juurikaan ennen ottelua.

− En tiennyt lähtökohtaisesti paljonkaan, mutta videoiden jälkeen opin tuntemaan joukkuetta paremmin. Olemme aina keskittyneet vain seuraavaan vastustajaan, joten emme ole tutustuneet Suomeen juurikaan etukäteen.

Kun Sebastian Ahon nimi tulee esille, lamppu Gaudreau'n pään päällä välähtää. NHL:n pelisysteemin vuoksi hänellä ei ole kuitenkaan kovin paljon omakohtaista tietoa Leijonien tähden liikkeistä.

− Tiedän sen, että hän on Suomen joukkueessa. Hän on Carolina Hurricanesin miehiä NHL:ssä, mutta en muista hänestä paljonkaan. Pelasin Hurricanesia vastaan kerran tai kaksi.

Herningiin voisi jäädä vielä puolivälieräksi − se vaatii hyvää peliä

Kanada, Suomi ja Yhdysvallat kamppailevat kynsin hampain B-lohkon kärkipaikoista. Herningin lohkon kaksi kärkijoukkuetta jäävät puolivälierään samaan kaupunkiin, kolmas ja neljäs matkustavat jo tuossa vaiheessa Kööpenhaminaan.

− On aina tärkeää sijoittua mahdollisimman korkealle runkosarjassa tai lohkovaiheessa. Silloin ei täydy heti kohdata muita huippujoukkueita toisista lohkoista.

Herningissä Yhdysvallat on murskannut muun muassa Norjan ja Korean, mutta Gaudreau on tasoeroista huolimatta halukas pitämään pienemmätkin osanottajat MM-turnauskartalla.

− Tällainen turnaus on varmasti hieno kokemus heille. He pääsevät pelaamaan maataan edustaen. On varmasti ikävää hävitä koko ajan tuolla tavalla, mutta oman maan kannattajien edessä pelaaminen on aina hienoa.

84 pistettä kuluvalla NHL-kaudella runkosarjassa viimeistellyt pienikokoinen väkkärä esittää toiveen pienempien kiekkomaiden pelaajille.

− Toivottavasti Korean kaltaisen maan pelaajat edustavat maataan ylpeydellä. Itse ainakin puen aina ylpeänä Yhdysvaltojen peliasun päälleni.

Lopuksi turnauksen supertähtiin lukeutuva Gaudreau kehaisee B-lohkon isäntäkaupunkia.

− Herning on ollut todella hyvä kisakaupunki. Joukkueet ovat hitsautuneet täällä yhteen nopeasti. Olisi hienoa saada pelata tämän yleisön edessä vielä puolivälieräkamppailu.

» Lähetä palautetta toimitukselle