Joensuu tylytti Plotnikovia: "Mua ainakin hävettäisi ihan helvetisti"

KHL / Haastattelu
Jesse Joensuu ei ollut tyytyväinen omaan peliinsä SKA:ta vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Helsingin Jokerit kärsi niukan 4−3-tappion Pietarin SKA:ta vastaan ulkoilmaottelussa Kaisaniemessä. Jesse Joensuu ei sulattanut Sergei Plotnikovin temppua ottelun viimeisessä erässä, kun tämä kaatui Mika Niemen mailaniskun jälkeen jään pintaan.

Ottelu oli muutenkin varsin kuumaverinen.

– Ainoa virhe oli Plotnikovin filmaus. Jääkiekkoilijana mua ainakin hävettäisi ihan helvetisti. Kaikki näkee sen. Ehkä venäläisiä ei hävetä, Joensuu sanoi tuohtuneena pelin jälkeen.

Tilanteesta tuomittiin Niemelle kahden minuutin jäähy huitomisesta.

Joensuu oli varsin kaksijakoisissa tunnelmissa ottelun jälkeen. Hän kehui tapahtumaa maasta taivaisiin, mutta itse ottelu jätti hampaankoloon. Jokerit oli takaa-ajaja ja koko ajan hieman pinteessä taitavan vastustajan kanssa.

– Hieno tunnelma, tosi vauhdikas peli. Tosi hieno matsi, mutta päällimmäisenä tappio jäi harmittamaan. Nyt ottaa päähän. Oma pelaaminenkaan ei ollut kovin hyvää, niin se kertautuu, hän harmitteli.

– Ulkojäällä tuntui, että peli on vauhdikkaampaa. Pieni kaukalo, tilaa ei ollut yhtään. Minun luistelutyylilläni sai tehdä koko ajan töitä, että pysyi perässä.

Tapahtuma oli varsin onnistunut, vaikkakin ongelmia oli kaikkien katsojien mahduttamisessa katsomoon. Yleisöä oli Kaisaniemessä 17 645 katsojaa eli uuden KHL:n ennätyksen verran.

– Todella upea tapahtuma. Sattui hyvä keli, ja puitteet olivat kunnossa. Fanit olivat hyvin mukana, oli jokerihenkeä. Harmi, että hävittiin tänään, Joensuu sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle