Joakim Nordström ei hermoillut jatkoajallakaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nordström taisteli kaukalossa viimeiseen asti.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Ruotsi voitti Kanadan MM-finaalissa uskomattoman taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa. Joakim Nordström yritti selvittää ajatuksiaan ottelun jälkeen.

− Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta todella hyvältä tämä tuntuu.

Ruotsin maalissa varsinaisella peliajalla isossa roolissa oli Marcus Krüger. Nordström kehui joukkuekaveriaan vuolaasti.

− Hän on ollut loistava joukkuepelaaja koko turnauksen ajan. Hän nousee aina esiin ratkaisupaikoissa. Oli hienoa, että hän sai onnistumisen näin hienoon paikkaan.

Finaali oli tasanumeroissa 1−1 kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen. MM-kulta ratkesi lopulta niukimmalla mahdollisella erolla. 

− En ollut niinkään hermostunut jatkoajalla, sillä meillä oli peli hyvin hallussa. Loppua kohden molemmat joukkueet alkoivat hieman hermoilla, kertasi Nordström turnauksen viimeisiä hetkiä.

Ruotsin joukkueessa pelasivat Lundqvistin veljekset Joel ja Henrik, jotka voittivat ensimmäistä kertaa yhdessä maailmanmestaruuden.

− Meillä on tässä joukkueessa hyviä tarinoita kerrottavaksi, mutta onhan se hauska nähdä veljesten voittavan MM-kultaa samassa joukkueessa. He ovat kaksi uskomattoman hyvää jätkää. Tapasin Henrikin ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Molemmat ovat todellisia joukkuepelaajia jäällä ja sen ulkopuolella, ihaili Nordström.

» Lähetä palautetta toimitukselle