TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Joakim Eriksson Espoon uudeksi pelintekijäksi

LIIGA / Haastattelu
29-vuotta kesällä täyttävä ruotsalaishyökkääjä Joakim Eriksson lukeutui Bluesin tiedotustilaisuuden yllätysnimiin. Viime kaudella Elitserienin Södertäljessä yhdessä paluumuuttaja Teemu Riihijärven kanssa pelannut hyökkääjä tuo Espooseen johtajuutta ja pelinäkemystä.

Ruotsalaispelaajista Espoossa on hyviä muistoja. Ensimmäinen niistä liittyy takavuosien hyökkääjätähti Nils Ekmaniin, joka ihastutti räjähtävällä liikkeellään ja maalivainullaan lähtien lopulta Espoosta NHL:ään. Ekmania seurasi niinikään onnistunut Peter Högardh, ja viimeisimpänä taitava Johan Davidsson, joka pelasi Espoossa yhden kauden palaten sen jälkeen Ruotsiin. 32 tehopistettä viime kaudella Södertäljessä tehtaillut Eriksson kuului joukkueen kapteenina ja ykkösketjun pelaajana joukkueen eliittiin. Täksi kaudeksi mies tuli hakemaan menestystä ja kehittymään SM-liigaan ja Bluesiin kahden vuoden sopimuksella.

- Syitä oli itse asiassa parikin. Jääkiekkoilullisesti kun katsotaan vahvuuksia ja heikkouksiani, minulla on hyvä pelikäsitys ja olen hyvä pelinrakentaja. Heikkoutenani pidän luistelua, jota minun täytyy kehittää. Suomen liiga on Elitserieniä vauhdikkaampi, joten tämä oli sen puolesta hyvä valinta. Jääkiekon ulkopuoliselta kannalta katsottuna tämä oli myös erittäin hyvä vaihtoehto. Minuun otettiin yhteyttä pari viikkoa sitten, ja kaikki hoitui todella ammattimaisella tavalla. Minua autetaan taloudellisissa asioissa ja muissa käytännön asioissa erittäin hyvin täällä. Sain hyvän sopimuksen. Toisin sanoen kokonaispaketti on hyvä, Eriksson totesi.

Erikssonin sopeutumista Espooseen vauhdittanee ainakin se, että Södertäljessä kaksi kautta miehen joukkuetoverina pelannut paluumuuttaja Teemu Riihijärvi palaa myös Bluesiin. Miehet tutustuivat toisiinsa hyvin Ruotsissa.

- Tunnen Riihijärven hyvin. Hän tuli Södertäljeen pari vuotta sitten, ja olimme tekemisissä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Ensimmäisenä vuotena pelasimme samassa ketjussakin. Lisäksi tyttöystävämme ovat keskenään hyviä ystäviä. Tällä oli tietysti positiivinen vaikutus päätökseemme tulla Suomeen, sillä nyt etenkin tyttöystävälläni on helpompaa täällä, kun hän tuntee jo jonkun. Pääsyyt Bluesiin tulooni olivat kuitenkin pelilliset, Eriksson jatkoi.

Mies oli tällä kertaa vain vierailulla Suomessa, mutta lopullisesti pari muuttaa uusiin maisemiin heinäkuussa harjoituspelien alla. Suomesta maana Eriksson myöntää tietävänsä varsin vähän.

- Enpä oikeastaan tiedä Suomesta maana juuri mitään. Pari kertaa olen ollut täällä pelireissulla, ja mitä nyt laivalla on tullut kuljettua tuota väliä edestakaisin, hän nauroi.

- Itse asiassa yksi syistä, miksi valitsin juuri Espoon, oli myös se, että kuulin tämän olevan alue, jossa puhutaan paljon ruotsia, ja se tietysti auttaa asettumisessa tänne. Joukkueemme pelaajista tunnen Riihijärven lisäksi vain muutaman nimeltä, hän jatkoi.

Pelillisiä odotuksia Eriksson listasi seuraavasti:

- Joukkuueena toivon ja odotan, että pystymme vakiinnuttamaan paikkamme Suomessa varmana playoff-joukkueena, ja edetä aina finaalipeleihin asti. Omasta roolistani minulle on kerrottu, että tulisin pelaamaan samalla lailla kuin Södertäljessä, eli ykköskentällisessä. Olin myös Ruotsissa joukkueeni kapteeni. Toivon pystyväni auttamaan joukkuetta kentän molemmissa päissä, ja tuomaan joukkueeseen kovaa työtä ja ammattimaista asennetta samalla lailla, kuin Johan Davidsson täällä muutama vuosi sitten.

Taitoa, näkemystä ja johtajuutta Blues toden totta kaipaakin. Joakim Eriksson vaikuttaa oikealta pelaajalta tuomaan sitä Espooseen. Kuka tietää, kenties ”Jocken” mukana saadaan myös ripaus sitä kuuluisaa ruotsalaista onnea. Sillekin olisi Bluesin organisaatiossa kovasti tarvetta…

» Lähetä palautetta toimitukselle