Jesper Mattila: "Hienoa, että Juliuskin pääsi joukkueeseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jesper Mattila iloitsee siitä, että koko perhe on koossa Montrealissa, vaikka keskittyminen onkin vielä MM-kisoissa.
Suomen pakistoon tiensä raivannut Jesper Mattila on kokenut maajoukkuepelaaja. Kisapaikka oli lähellä jo viime vuonna, mutta Mattila putosi viimeisen leirityksen päätteeksi pois lopullisesta MM-joukkueesta. Kanadan MM-kisoissa Suomen paidassa esiintyy myös Jesperin kaksoisveli Julius Mattila.

Tämän vuoden nuorten MM-kisoihin Suomi sai jalkeille todella kovan puolustuksen. Taistelu kisapaikoista oli kovaa, sillä viimeisen leirityksen päätteeksi joukkueesta putosi vielä kaksi puolustajaa.

Boston College Eaglesissa pelaava Jesper Mattila selvitti tiensä Suomen MM-joukkueeseen. Mattila on pelannut turnauksessa kolmospakkiparissa yhdessä Urho Vaakanaisen kanssa.

− Meillä on hyviä jätkiä ja leirillä oli paljon kilpailua, mutta kaikki olimme hyviä kavereita keskenämme. Totta kai harmitti, että osa joutui lähtemään kotiin. Kun menimme jäälle, niin jokainen jätkä teki parhaansa ja yritti päästä joukkueeseen, Mattila kertoo.

Jo viime kaudella Mattila oli lähellä nuorten MM-kisapaikkaa. Nyt joukkueeseen pääseminen tuntuu 19-vuotiaasta puolustajasta hyvältä.

− On hienoa, että pääsi mukaan, vaikka ei tämä mikään hengähdystauko ole. Hommat jatkuvat, pari peliä on vielä ja kaikki on omissa käsissä. Se on hyvä asia.

Koko ikänsä samassa joukkueessa kaksoisveljensä Julius Mattilan kanssa pelannut Jesper on iloinen siitä, että oma velikin on mukana joukkueessa.

− Ei siitä ainakaan haittaa ole, että olemme täällä yhdessä. On hienoa saada Julius tänne mukaan. Koko kauden olemme kuitenkin pelanneet samassa joukkueessa.

Kaksosten tiet olivat erota viime kauden jälkeen, mutta lopulta Juliuskin päätyi lähtemään Boston Collegeen opiskelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa, aivan kuten Jesper oli päättänyt.

− En tiedä, pääsemmekö koskaan eroon toisistamme, mutta kai sekin päivä joskus tulee.

Joukkue täynnä tuttuja

Vaikka kaksoset viihtyvät hyvin yhdessä, eivät he kuitenkaan ole huonekavereita MM-kisoissa eivätkä Bostonissa.

− Emme edes halunneet samaan huoneeseen Bostonissa, siinä tulee äkkiä Suomi-kupla. Nyt tutustumme muihinkin. Bostonissa huonekaverini on Connor Moore ja täällä Juuso Välimäki.

− Juuson kanssa olemme vanhoja tuttuja, joten tulemme hyvin juttuun.

Koko Suomen joukkue on Mattilalle tuttu jo kasvattajaseura Ilveksestä sekä maajoukkueturnausten myötä.

− On varmasti etu, että tunnemme toisemme. Sen pitäisi auttaa jäälläkin yhteenhitsautumista.

Vaikka Kanadassa jääkiekko on suuressa osassa, ei kiekkokulttuurin ainutlaatuisuus ole vielä näkynyt suuresti eurooppalaisen lohkon peleissä. Tunnelma onkin huomattavasti erilainen kuin Mattiloiden seurajoukkueen kotipeleissä, joissa esimerkiksi rock-kappaleita soittaa puhallinorkesteri.

− Meidän peleissämme Bostonissa on paljon opiskelijoita, jotka ovat omaa väkeä. He pitävät kovempaa meteliä kuin mitä täällä on. Hienosti näkyy täälläkin Suomi-paitaa, mutta varmaan meteliä tulee vielä enemmän, kun jatkopelit alkavat.

Suomi on saanut takkiinsa kahdessa ensimmäisessä alkusarjan ottelussaan. Seuraavana vastassa on Ruotsi, joka kaatoi avauspelissään Tanskan vakuuttavin lukemin 6–1.

− Nyt pasta naamaan ja videoita katselemaan. Meillä on kaksi kovaa peliä vielä tulossa Ruotsia ja Sveitsiä vastaan. Haaste on kova, mutta me olemme valmiita siihen, Mattila vakuuttaa.

Suomalaiset odottavat vielä ensimmäistä voittoa, mutta Mattila on varma siitä, että Suomi kaivaa tulevissa peleissä vielä voiton.

− Nämä kisat ovat kiekkoilijan parasta aikaa. Nyt on suunta vain ylöspäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle