Jere Seppälä Ässät-Lukko-sarjasta: "Kovaa vääntöä, myllyttäminen jatkuu"

LIIGA / Haastattelu
Jere Seppälä puolusti muun Ässät-joukkueen mukana Lukon nurin.
Kuva © Mikko Ruohola <mikko@ruohola.org>
Puolustaja Jere Seppälä urakoi päälle 20 minuuttia Ässien ottaessa ensimmäisen voiton Lukosta. Seuraavaan peliin porilaiset lähtevät parantamaan omaa peliään.

Vaikka Ässät onnistui ottamaan ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, Jere Seppälä vaati kuitenkin tulevaan parempaa peliä porilaisilta.

− Voitimme, mutta hommahan on silti vielä kesken. Meidän pitää parantaa omaa peliämme seuraavassa ottelussa, puolustaja painotti.

Erityistä suunnitelmaa tiistai-illan avausotteluun ei Ässillä ollut, vaan joukkue lähti pelaamaan omaa laadukasta peliään.

− Runkosarjan loppua kohti otteemme muuttuivat kokoajan paremmiksi, ja sellaista peliä meidän pitää pelata jatkossakin, Seppälä kommentoi.

Ässät sai otteluun varsinaisen salama-alun, kun Matti Kuparinen onnistui viemään isännät johtoon alivoimalla ensimmäisellä minuutilla. Porilaisten otteet säilyivät johtoasemasta huolimatta hyvinä eikä pelin intensiteetti päässyt kärsimään.

− Puhuttiin penkillä heti, että pitää vaan tehdä samaa hommaa ja jatkaa myllyttämistä, Seppälä hymyili.

Ottelussa nähtiin varsin runsaasti erikoistilanteita, sillä Ässille vihellettiin peräti seitsemän kaksiminuuttista Lukon kolmea vastaan. Silti illan ainoaksi erikoistilannemaaliksi jäi Kuparisen avausmaali.

−Totta kai ylivoimat ja alivoimat vaikuttavat peliin, mutta niihin pitää vain pelaajien sopeutua, jos niitä tulee. Alivoimat on toki tärkeää saada tapettua, Seppälä avasi tilanteita pelaajan näkökulmasta.

Ässillä mahdollisuus lyödä sarja poikki torstaina

Paikallispelihengessä miteltävä sarja antaa joukkueille helpotusta matkustamisen vähyydessä. Torstain peliin Ässät lähtee valmistautumaan perinteisin keinoin.

− Huomenna tullaan hallille, katsotaan, mitä valmennus on keksinyt, ja tietysti tässä palautellaan, Seppälä valotti tulevaa.

Rakasta vihollista vastaan pelattavissa otteluissa on aina oma hohtonsa, mutta nyt pudotuspeleissä puolustaja korosti tunnelmaa hallissa vielä erityisen paljon.

− Saadaan kovaa vääntöä kaukalossa ja vedetään hyvää paikallista kiekkoa. Yleisö piti tänään hyvin meteliä, oli hieno pelata, Seppälä iloitsi.

Puolustaja on hetken epävarma, koska joukkueet ovat viimeksi pudotuspeleissä kohdanneet. Edellisestä pudotuspelisarjasta satakuntalaisten kesken onkin jo aikaa, sillä viimeksi Ässät ja Lukko ovat kohdanneet vastaavissa merkeissä vuonna 1992. Myös vuonna 1995 nähtiin yksittäinen paikallispeli playoff-hengessä porilaisten viedessä nimiinsä pronssiottelun.

− No ei tämä sitten ihan jokapäiväistä herkkua ole, mutta sen hienompaahan tämä on nyt kaikille: yleisölle, seuralle, kaikille ihmisille täällä, Seppälä lopuksi tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle