Jenni Hiirikoski: "Nyt lähdetään likkojen kanssa saunomaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pronssimitali maistui kokeneelle puolustajalle.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomen joukkue taisteli Malmöstä mukaansa MM-pronssia. Arvokisamitali maistui joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoskelle erittäin hyvältä muutaman vuoden pettymysten jälkeen.

Jenni Hiirikoski on saavuttanut pitkällä urallaan monta arvokisamitalia, mutta viime vuosina menestys on kiertänyt Naisleijonia.

Vuosien 2012 ja 2013 MM-kisoissa Suomi jäi neljänneksi, eivätkä Sotsin olympialaisetkaan tuoneet toivottua täyttymystä. Vastoinkäymisten jälkeen napattu MM-pronssi sai leveän hymyn Hiirikosken kasvoille.

− Aivan sikamakeeta! Vuonna 2011 on viimeksi jotain roikkunut kaulassa, niin onhan tämä upea tunne.

Suomi pelasi Venäjää vastaan erittäin vahvan ottelun, eikä itänaapurille annettu mitään helpolla. Hiirikoski olikin todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Tulimme pelin alkuun juuri kuten halusimmekin. Olimme erittäin keskittyneitä ja teimme asiat todella hyvin, mistä tuli palkintona kaksi maalia heti avauserään. Sen jälkeen meitä oli vaikea pysäyttää.

− Venäjällä oli kyllä omat hyvät hetkensä ottelun kolmannessa erässä, mutta se oli sydän, mikä ratkaisi tänään, Hiirikoski totesi.

Suomen joukkue oli käsitellyt harmittavan välierätappion hienosti ja peli-ilme oli pronssiottelussa kohdillaan. Asetelmia oli haettu rauhassa jo perjantain puolella.

− Pidimme perjantai-iltana hieman palaveria ja keskustelimme yhdessä siitä, mitä me olemme täältä Malmöstä tulleet hakemaan. Onnistuimme siinä lopulta hienosti koko joukkueen voimin.

Suomen kisajoukkueessa oli peräti yhdeksän arvokisojen ensikertalaista. Nuorekkaassa joukkueessa oli lisäksi kahdeksan alle 20-vuotiasta pelaajaa.

Hiirikoski kehui joukkueen nuorisoa vuolaasti.

− Nuoret pelaajat ovat tuoneet oman raikkautensa ja ennakkoluulottomuutensa joukkueen tekemiseen. He eivät pelkää mitään ja haluavat näyttää kaikille kuinka hyviä pelaajia he ovat. Olemme kaikki nauttineet yhdessä tekemisestä ja olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta.

Loppuillan ohjelma oli ainakin Hiirikosken mielestä selvä.

− Joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Karoliina [Rantamäki] ottanee juhlat haltuunsa. Lähdemme tästä likkojen kanssa saunomaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle