Jenkit eivät tuuletelleet voittoaan: "Isot pelit Prahassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenkit siivosivat irtokiekot huolellisesti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Yhdysvallat otti rutiinivoiton ponnettomasta Sveitsistä. Jenkkien nuorella joukkueella tuntuu olevan jopa naiivia uskoa menestykseen. Se saattaa viedä heidät pitkälle.

Yhdysvallat jyräsi Sveitsin yli rauhallisella ja helpolta näyttäneellä pelillä. Samalla konemaisella, verkkaisella tyylillä, jota se on pelannut läpi turnauksen. Se ei karvaa erityisen kovaa, mutta pitää hallussaan molempien maalien edustaa.

− Tiesin, että tästä tulee meille vaikea ottelu, 2−1-maali oli meille todella tärkeä myös henkisesti.

− Meillä on isoja laitureita, jotka ovat vahvoja kulmapelissä ja maalin edessä, Yhdysvaltojen päävalmentaja Todd Richards kuvaili joukkueen menestyksen salaisuutta.

Torstainakin kaksi maaleista tuli siniviivasta ammutuista kiekoista tukevan maskin takaa. Toisessa päässä Connor Hellebuyckin vartioiman maalin edessä ei nähty juurikaan irtokiekkoja. AHL-vahti Hellebuyck oli useille jenkkipelaajille täysin tuntematon ennen kisojen alkua, mutta on noussut vakuuttavilla esityksillään joukkueen ykkösvahdiksi.

− Omasta mielestänikin olen pelannut hyvin, mutta täytyy sanoa, että joukkue edessäni blokkaa paljon laukauksia ja tekee pelin helpoksi siivoamalla irtokiekot, Hellebuyck kertoi.

18-vuotias Michiganin yliopistossa pelaava Larkin on Detroitin ykköskierroksen varaus viime kesältä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Näytti siltä, että jenkit tekivät rauhallisesti vain sen, mitä tarvitsi tehdä. He pystyivät säätelemään pelitempoa, eikä Sveitsi pystynyt haastamaan jenkkejä nopeissa vastahyökkäyksissä Roman Josin taiturimaista avausmaalia lukuun ottamatta.

− Yritän hyödyntää luisteluani, ja tehdä sillä tavalla tilaa ketjukavereilleni ja itselleni. On mukavaa pelata isolla jäällä.

− Saimme pidettyä heidät pelin ulkopuolella ja lauoimme enemmän, se oli tärkeää, Dylan Larkin kertoi.

Yhdysvaltalaiset eivät näyttäneet erityisen onnellisilta voitetun pelin jälkeen, joka alleviivaa joukkueen korkeaa rutiinitasoa ja selkeätä pelitapaa. On helppo uskoa, että tällä joukkueella on vielä yksi lisävaihde reservissä tosipelejä varten.

− Sitä mitalin voittaminen täällä vaatii, kovaa työntekoa ja luistelua. Isot pelit ovat Prahassa. Siellä odottavat isot taistelut, Larkin kertoi.

Andres Ambühlista ei ollut Connor Hellebuyckin haastajaksi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sveitsin kokenut sotaratsu Andres Ambühl oli ottelun jälkeen todella pettynyt, sillä hänen mukaansa Sveitsi luovutti voiton liian helposti.

− On vaikea voittaa ottelu, jos tekee vain yhden maalin. Teimme virheitä, jotka maksoivat meille kaksi maalia.

− Meidän olisi pitänyt pystyä antamaan heille painetta koko ottelun ajan samalla tavalla kuin teimme viimeisillä minuuteilla, Ambühl kertoi vaisuna.

Joukkueen mukaan liittynyt Minnesota Wildin Charlie Coyle ohjasi jenkit johtoon Seth Jonesin syötöstä. Coylen taival NHL:n pudotuspeleissä päättyi tappioon Chicago Blackhawksille

− Meillä oli vaihteleva kausi. Oli hienoa tulla tänne tavoittelemaan uutta menestystä. Meillä on kasassa hieno joukkue, Coyle sanoi.

Wild tippui pudotuspeleistä vain muutamia päiviä sitten. Olivatko Wildin suomalaiset kateellisia, kun sinä pääsit tänne ja he eivät?

− En osaa sanoa. Kuka tahansa heistä olisi voinut pelata täällä. Olisi ollut mukava pelata heitä vastaan, mutta ehkä ensi kerralla, Coyle kertoi.

Yhdysvallat kohtaa Ostravan iltaottelun voittajan, eli Ruotsin tai Venäjän, jolloin pelitavan kestävyys ja joukkueen tehoreservi todella mitataan.

− Meidän täytyy pelata tiiviisti joukkueena ja pelata vauhdikasta kiekkoa, oli vastustaja kumpi tahansa. Noiden joukkueiden kohtaaminen on varmasti mukavaa katsottavaa, aion itsekin seurata ottelua, Larkin kertoi jatkosuunnitelmista.

» Lähetä palautetta toimitukselle