Jatkoerässä tuoreita jalkoja näyttänyt Luoto: "Laitoimme kaiken peliin tänään"

LIIGA / Haastattelu
Luoto oli vähäisestä peliajastaan huolimatta sisällä pelissä kaiken aikaa.
Kuva © Saana Hakala
Tappara löi itsensä kuudetta kertaa peräkkäin Liigan finaaleihin, kun se kukisti neljännessä välieräkamppailussa TPS:n jatkoeräratkaisulla. Kirvesrintojen hyökkääjä Joona Luoto jakoi näkemyksiään niin välieräsarjasta sini-oransseista kannattajista kuin tuomareistakin.

Tappara kampesi itsensä pitkän ottelun päätteeksi finaaliin, kun se voitti neljännessä välieräkamppailussa TPS:n jatkoeräosumalla maalein 6−5. Turkulaiset kaatuivat siis puhtaasti voitoin 4−0.

− Todella, todella hyvät fiilikset. Uskomatonta olla kuudetta kertaa peräkkäin finaalissa. Varmasti jokainen hallissa huomasi, että laitoimme kaiken peliin tänään. Emme halunneet enää Turkuun pelaamaan. Emme jättäneet tänään palaa TPS:lle, Tapparan nelosketjun laitahyökkääjä Joona Luoto tunnelmoi.

Luoto ei roolinsa takia pelannut suurimpia minuutteja kaukalossa, mutta hän sai ketjukavereidensa Juhani Jasun ja Niko Ojamäen kanssa varsinkin jatkoajalla pitkiä paineistuksia turkulaispäätyyn.

− Koska peli oli niin värikäs yli- ja alivoimineen, meillä oli vielä loppuvaiheessa energiaa jäljellä. Saimme sen ansiosta rytmistä kiinni, ja hyviä pyörityksiä aikaiseksi, taustoitti nuori hyökkääjä.

Vielä kesken haastattelunkin, useampi kymmenen minuuttia ottelun päättymisen jälkeen Tapparan kannattajat huusivat ja lauloivat katsomonosassaan. Luoto halusi välittää tuntonsa sinii-oranssille katsojamerelle. Myös tuomarit saivat osansa lempääläläisen mielipiteistä.

− Yleisölle täytyy antaa iso kiitos! He olivat oikeasti kuin kuudes kenttäpelaaja meille. En tiedä, ehkä tuomarit yrittivät vähän ottaa roolia pelissä. Pelaamme kuitenkin jo välieriä, mutta peli on peliä. Tuomarit tekevät ratkaisujaan, ja me pelaajat yritämme elää niiden mukaan. Hyvä, ettei peli sentään ratkennut mihinkään kummallisiin vihellyksiin, Luoto luonnehti.

Finaalisarja alkaa joko kotona tai vieraissa − kannattajat saatava siihen mennessä pois välieräottelusta

Erityisesti kuohuntaa herätti tilanne, jossa Tappara-pakki Otso Rantakari kaatui Eric Perrinin mailaan. Tilanteesta huokui vahvasti sukellusmeininki, mutta kirvesrinnat saivat kuitenkin ylivoiman.

− Pitkässä juoksussa nuokin tilanteet menevät tasan. Ei niitä kannata spekuloida sen enempää. On tuomarien tehtävä jakaa rangaistuksia, ei pelaajien.

Tappara aloittaa finaalisarjan joko Oulussa tai Tampereella. Runkosarjavoittaja Kärppien tullessa vastaan kevään päättävä sarja alkaisi pohjoisessa. Mikäli HIFK kampeaisi jatkoon, olisi Hakametsä avauspelin näyttämö.

− Toivottavasti kannattajat jaksavat huutaa vielä finaaleissakin. Saavat he kuitenkin käydä kotona välissä varsinkin, jos finaalisarjamme alkaa vieraskentällä. Ehkä heidän huutonsa ei ihan Ouluun asti kuulu. Toivottavasti he löytävät hallille silloin, kun finaalit alkavat. Sillä ei ole väliä, mikä joukkue tulee vastaan, tuumi duunarihyökkääjä tulevia ratkaisupelejä.

Henkilökohtaisellakin rintamalla laitahyökkääjä löysi parannettavaa, ja lupasi parantavansa tapansa finaaleihin mentäessä.

− Minulla on ollut todella paljon paikkoja, joten voisin vaikka hieman isommalla prosentilla iskeä kiekkoa verkkoon, Luoto heitti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle