BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jasu monessa mukana

LIIGA / Haastattelu
Lukon tärkeästä avausosumasta ja samalla illan voittomaalista vastannut Juhani Jasu oli pelin jälkeen luottavaisella päällä. Kakkosketjussa jälleen suuria minuutteja raatanut sentteri jakoi ruusuja ennen kaikkea joukkueen aktiiviselle ilmeelle.

Vahvan alkukauden jälkeen peliään jälleen pudotuspeleissä enemmän ja enemmän löytänyt Juhani Jasu nousi sunnuntaina suureen rooliin, kun Lukko tasoitti voitot Villi kortti –kierroksen toisessa ottelussa. Varsinkin raumalaisten alivoimalla raatanut hyökkääjä kehui erityisesti joukkueen ilmettä selkä seinää vasten –tilanteessa.

– Tänään oli huomattavasti parempi meininki kuin Espoossa. Vaikka panokset ovat kokoajan kovat, pitää pelistä pystyä myös nauttimaan. Uskon, että tänään joka jätkä pystyi ottamaan kaiken irti kentällä. Se näkyi tuloksessakin, hyökkäyspeli oli aivan erinäköistä kuin Espoossa.

Jasun omaan peliin sattui myös monenlaista. Suurimpana sulkana hatussa miehelle oli illan avausmaali, joka tuli tärkeään paikkaan kesken Bluesin pyörityksen. Eurajoelta kotoisin oleva Jasu jakoi itse tilanteessa kunniaa syötön antaneelle Teemu Nurmelle.

– Nurmi pääsi laidasta, eikä lähtenyt roiskimaan kiekkoa, vaan uskalsi pitää itsellään. Hyvällä itseluottamuksella tuli ja syötti keskelle. Runkosarjassakin päässyt muutamaan kertaan kokeilemaan tuolta paikalta, mutta ei ole uponnut. Nyt meni ihan makoisaan paikkaan, vetokin lähti sinne minne piti.


Juhani Jasun vihainen veto oli illan avausmaali.

Vastaavasti lopussa Jasu oli myös pahassa mukana, kun joukkueen varakapteeni purnasi itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

– Vähän turhaan tunteet kuumenivat. En kyllä mitään pahaa sanonut – kai se oli, miten sanoi, eikä mitä sanoi.

– Ei ollut hääviä katsella loppua jäähyltä käsin. Vähän tullut kymppejä istuttua, toivotaan, että jatkossakin pysyy poissa boksista. Ei ollut mukava seurata, vaikka olikin sentään kahden maalin johto. Onneksi ei tullut kavennusta, muuten olisivat hermot olleet ihan riekaleina, runkosarjassa 42 minuuttia jäähyllä istunut Jasu myönsi.

Katseet jo tiistaille

Lopussa nähty tunteiden kuumentuminen aiheutti monella taholla paljon parranpärinää, kun Blues haki jo asetelmia tiistaille Tommi Huhtalan tappelun myötä. Jasu ei halunnut kuitenkaan laittaa lopun tapahtumille liian suurta painoarvoa.

– Ei tämä kuulu edes pudotuspelikiekkoon, että toisten kimppuun käydään. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, mikä on tärkeintä. Jos sillä asetelmia yritettiin hakea, niin ei juuri onnistuttu. Aika väsynyttä oli sen suhteen.

Katseet kääntyivät nopeasti jo tiistain ratkaisevaan kohtaamiseen. Jasu odotti innolla tulevaa kohtaamista, ja näki voiton avaimet yksinkertaisina.

– Toivottavasti pystytään vetämään samalla tavalla, ettei passivoiduta. Vähän pilkettä silmäkulmaan, että olisi iloisuutta pelissä. Vieraissa pitää puolustaa aina hyvin, mutta parempaa hyökkäystä tarvitaan kuin ensimmäisessä pelissä. Tänään oli sen suhteen hyvä balanssi – puolustettiin hyvin, ja hyökättiin, kun oli paikka, luottavaisen oloinen hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle