Jarkko Näppilä tehoputkessa

LIIGA / Haastattelu
Jarkko Näppilä on Ilveksen johtavia puolustajia.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen kapteenina alkukauden toiminut Jarkko Näppilä on tehnyt viimeiseen kuuteen otteluun yhtä monta tehopistettä. Mestiksestä rakettimaisen nousun liigahuipulle tehnyt puolustaja pitää kuitenkin jalat maassa.

Ilveksen ja koko Liigan kärkipuolustajien joukkoon alkukaudella noussut Jarkko Näppilä on kulkenut pitkän tien hyväksi liigatason pelaajaksi. Ilveksen omana kasvattina ensimmäiset liigaottelut miehen tilille tulivat jo 18-vuotiaana, mutta tie vei silti Mestikseen. Viime kauden siirtorajalla kutsu kuitenkin kävi takaisin tupsukorviin.

- Sain heti Ilvekseen palattuani paljon vastuuta. Onnistumisiakin tuli ja sain sitä kautta itseluottamusta. Onhan Liigalla ja Mestiksellä tasoeroa, mutta kyllä tähän yllättävän hyvin on päässyt mukaan, Näppilä pohtii.

Ilveksen alkukausi on sarjan pohjamutiin etukäteen tuomitulle joukkueelle ollut suorastaan loistelias. Tiistai-illan Pelicans-tappiosta huolimatta joukkue majailee Liigassa toisena, eikä lennon katkeamisesta näy merkkejä.

- Kyllä suurin syy menestykseen on varmaankin se meidän kova päivittäinen työmoraali, joka sitten näkyy onnistumisina jäällä, Näppilä pohtii menestyksen syitä.

Siirtyessään Ilvekseen viime tammikuussa Näppilä oli Mestiksen puolustajien pistepörssissä toisena tehtyään 27 ottelussa huimat tehot 11+11. Viime keväänä tehoilut liigatasolla jäivät vielä odottamaan itseään, mutta tänä syksynä sitäkin puolta miehestä on nähty. Tehot 2+4 oikeuttavan puolustajien pistepörssin kymmenenteen sijaan.

- Kun pelaa paljon ja saa paljon vastuuta, tulostakin tulee. Ja kun saa pelata hyvien hyökkääjien kanssa ja antaa niille kiekkoa, kyllähän se välillä pomppii. Ja täytyy myöntää, että ihan hyvinhän tämä alkukausi on omalta osaltani mennyt.

Ilveksen puolustuspään kokoonpano on vaihdellut alkukauden aikana melkoisesti, ja välillä sairastuvalla on ollut enemmän pakkeja kuin terveenä. Näppilä ei kuitenkaan näe tässä ongelmaa.

- Meillä on hyviä jätkiä niin paljon, että ei sillä ole niin väliä kuka siinä vierellä pelaa. Meillä on sen verran hyvä pelisysteemi, ettei sitä tarvitse miettiä.

Hakametsän hallikäytävillä on liikkunut viime päivinä huhu, että Näppilän tiistai-illan pakkipari Konsta Mäkinen pelaisi lähes janlatvalamaisesti käyristetyllä lavalla varustetulla mailalla. Liekö huhussa perää?

- Kyllä siinä pientä kärkikoukkua taitaa olla, mutta ei kai se nyt ihan niin käyrä ole. Taitaa olla itse asiassa samanlainen maila kuin minullakin, Näppilä naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle