Janne Lahti HPK:n pelaamisesta: " Se oli vähän sinne päin"

LIIGA / Haastattelu
Janne Lahti oli illan ottelussa pelipäällä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin ja HPK:n ensimmäinen pudotuspeli tänä keväänä oli vauhdikas. Tilanteita riitti ja tunnetta löytyi. Ottelu meni lopulta jatkoajalla, jonka aikana Antti Suomela ratkaisi ottelun JYPille. HPK:n molemmissa maaleissa mukana ollut Janne Lahti oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

Jyväskylässä nähtiin tasainen ottelu. HPK meni jo kahden maalin johtoon Eero Somervuoren ja Joonas Lehtivuoren maaleilla.

JYP tuli kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin Michel Miklikin ja kolmannen erän puolenvälin kohdilla osunut Juha-Pekka Hytönen osumilla.

Jatkoajalla Antti Suomela ratkaisi ottelun ylivoimalla. HPK:n Janne Lahti oli ottelun jälkeen sitä mieltä, että vierasjoukkue voi olla pelaamiseensa tyytyväinen.

− Se oli vähän sinne päin. Kaikilla osa-alueilla jäi parannettavaa, mutta suht tyytyväisiä voimme olla.

− Pitkä tauko oli peleistä, runkosarjan lopussa oli merkityksettömiä pelejä. Tänään oli ihan jääkiekkopeli meiltä, mutta pystymme helposti parantaa monella osa-alueella, joten eteenpäin, Lahti jatkoi.

HPK tuli ottelun ensimmäiseen erään hyvällä sykkeellä. Joukkueen karvauspelaaminen sai JYPin ahtaalle ja teki kotijoukkueen hyökkäyksiinlähdöistä hankalaa.

− Sillä lailla olemme koko kauden pelannutkin. Pyrimme pitämään vauhtia yllä ja yritämme pitää kiekko meillä, Lahti kertoi.

− Kyllä se meidän suunnitelman mukaan meni, mutta ei ihan riittänyt.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen HPK sai toisen erän alkuvaiheilla toisen maalin. Tämän jälkeen hämeenlinnalaisten peli passivoitui ja JYP tulikin maalin päähän melkein heti perään.

Varsinkin kolmannen erän alku oli vierasjoukkueelta todella passiivista. JYP sai otettua ottelun haltuunsa ja luotua hyökkäyksiä. Hienon ja aktiivisen ensimmäisen erän jälkeen ero oli huomattava. Lahden mukaan passivoituminen ei ollut tarkoituksenmukaista.

− Ei ollut se kolmannen erän alku, vähän meni odotteluksi. JYP tuli tasoihin, niin sitten saimme peli meidän haltuun. Ei vain saatu maalia aikaiseksi, nämä ovat pienestä kiinni.

Kaksi syöttöpistettä

Lahti pelasi HPK:n nimellisessä ykkösketjussa, yhdessä muiden kokeneiden pelaajien Niko Kapasen ja Eero Somervuoren kanssa.

Ketju värkkäsikin HPK:n ainokaiset maalit.

− Ihan hyvä peli meiltä, varmaan maalipaikat voitimme, Lahti mietti.

− Se oli sellainen perushyvä peli, pari maalia ja saimme paikkoja luotua. Ihan tyytyväinen voi olla.

Kokenut hyökkääjä itse sai vierasjoukkueen molempiin maaleihin syöttöpisteet. Lahti olikin omaan suoritukseensa ihan tyytyväinen.

− Ihan hyvä peli, kyllä siinä oli paikat tehdä maalikin. Yhden olisi vaatinut lisää, mies totesi.

JYP ja HPK kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Hämeenlinnassa. Luvassa on ihan varmasti yhtä viihdyttävä ja vauhdikas ottelu kuin keskiviikkonakin.

Lahti oli sitä mieltä, että joukkue löytää helposti tarvittavat parannuskohteet, mitä HPK lähtee parantamaan.

− Käydään peli läpi huomenna. Löydämme varmaan helpostikin ne jutut, mitä lähdemme parantamaan.

− Pidämme vauhtia yllä ja hoidetaan homma kotiin, mies päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle