TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Janne Hauhtonen: Tavoitteena mestaruus

LIIGA / Haastattelu
Täksi kaudeksi Jokereihin siirtyneellä Janne Hauhtosella on tavoitteena vain ja ainoastaan Suomen mestaruus. Mies muistetaan parhaiten HIFK:sta parin vuoden takaa, jolloin ykköskentän sentterinä pelannut Hauhtonen johti koko SM-liigan tehokkainta kentällistä.

Turkulaislähtöinen Janne ”Haba” Hauhtonen on varsin mielenkiintoinen lisä jokeripakkaan. Kaudella 2005 - 06 HIFK:ssa Tony Salmelaisen ja Arttu Luttisen keskellä todellisen läpimurtonsa tehneellä Hauhtosella on takanaan muutama repaleinen kausi.

- Parin sekavan kauden jälkeen haluan pelata omaa parasta kiekkoani ja auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden, rennonoloinen Hauhtonen kertoo.

29-vuotias Hauhtonen on monipuolinen keskushyökkääjä. Isona ja vahvana pelaajana (191/97) mies pystyy suojaamaan hyvin kiekkoa. Hän pelaa erittäin vahvasti myös puolustuspäässä. Oikea käsi alhaalla pelaava Hauhtonen on kohtalainen pelinrakentaja, mutta taidot ja liike ei taida riittää aivan ykköskenttään asti.

Rooli Jokereissa tuleekin melko varmasti olemaan pienempi kuin aikoinaan HIFK:ssa. Harjoituspeleissä pelipaikka on löytynyt Petri Variksen ja Juha Lindin kentällisestä.

- Olen pelannut toistaiseksi Peten (Varis) ja Linnun (Lind) kanssa. Pelaaminen heidän kanssaan maistuu eikä minulla ole mitään valittamista. Joukkue hakee koko ajan muotoaan ja oikeita koostumuksia. Meillä on laaja pelaajavalikoima, joten hyviä jätkiä löytyy varmasti aina rinnalle.

Nordic Trophyn viimeisessä ottelussa paikallisvastustaja HIFK:ta vastaan Hauhtonen pelasi kolmoskentän sentterinä laidoillaan Varis ja nuori Olavi Vauhkonen.

Jenkkilästä Ruotsin kautta takaisin Suomeen

Hauhtonen siirtyi narripaitoihin kaksivuotisella sopimuksella Ruotsin pääsarjasta Brynäsin joukkueesta, missä hän pelasi puolitoista kautta. Mies siirtyi länsinaapurin Elitserieniin keväällä 2007 ja ehti pelata yhdeksän ottelua runkosarjassa (1+4=5) ja seitsemän play-offseissa (1+2=3) melko vaatimattomilla tehoilla.

- Menin kesken kauden Brynäsiin (kevät 2007). Joukkue oli iskussa. Pääsin mukaan hyvään meininkiin, mutta tiemme nousi pystyyn pudotuspeleissä, Hauhtonen muistelee.

- Seuraavalla kaudella (2007-08) joukkueeseen satsattiin ja tavoitteet olivat korkealla. Koko joukkueen tekeminen lähti kuitenkin alusta asti väärille urille ja kaudesta tuli erittäin raskas. Oma roolini vaihteli useaan otteeseen kauden aikana ja pelini sekosi täysin. Säilytimme hädin tuskin sarjapaikkamme - muistaakseni vain yhden pisteen erolla, mies jatkaa.

Sitä ennen mies kävi kokeilemassa taitojaan rapakon takana. Kesällä 2006 Hauhtonen teki kaksivuotisen sopimuksen NHL-seura Columbus Blue Jacketsin kanssa. Mies ei kyennyt vakiinnuttamaan paikkaansa taalaliigassa, vaan kausi alkoi farmijoukkueessa AHL:n Syracuse Crunchissa.

- Lähdin NHL:ään tavoittelemaan unelmaani. Minulta murtui peukalo heti kauden alussa ja jouduin olemaan yli kaksi kuukautta pois kaukalosta. Sain siis mahdollisimman huonon startin kauteen. Ehdin pelata 15 peliä siellä farmissa kohtuullisilla tehoilla (3+6=9), mies kertaa Amerikan visiittiään.

- Minulle kerrottiin sitten, ettei joukkueella olekaan käyttöä meikäläiselle. He halusivat peluuttaa mieluummin omia junioreitaan.

Jyväskylästä isoon rooliin pääkaupunkiin

Hauhtonen siirtyi JYP:n kolmossentterin tontilta HIFK:iin 2005. Hän löysi nopeasti oman paikkansa ykkösketjusta Salmelaisen ja Luttisen välistä. Ketjun kemiat toimivat ja toivat miehelle paikan SM-liigan pistepörssin vitosena (19+27=46). Jykevä sentteri pelasi silloin vahvasti myös puolustuspäässä.

Hauhtonen hiipui muun ykkösketjun tavoin olympiatauon jälkeen eikä saanut itsestään kaikkea irti pudotuspeleissä. Hän oli kuitenkin HIFK:n paras pistemies play-offeissa (3+7=10).

Juniori-ikäisenä Hauhtonen pelasi TPS:ssä. Hän aloitti uransa aikuisten sarjoissa ykkösdivisioonan TuTo:ssa kaudella 1999–2000. Ensimmäinen kausi divarissa jäi kuitenkin kesken, kun SM-liigan JYP hankki Hauhtosen riveihinsä sentteripulan takia. Hauhtonen jäi JYP:iin viideksi kaudeksi, kunnes siirtyi HIFK:n riveihin kesällä 2005.

Hauhtonen asui juniorivuosinaan Loimaalla ja pelasi jääkiekon ohella menestyksekkäästi pesäpalloa Loimaan Palloilijoiden juniorijoukkueissa.

Kysyttäessä vapaa-ajan harrastuksista mies kertoi muun muassa seuraavaa:

- Vapaa-aikana pelaan mielelläni mölkkyä, kunhan seura ja ajankohta ovat sopivat. Hyvässä seurassa se on ihan rentoa ajanvietettä ja siinä vierähtää helposti useampi tunti.

- Jos en pelaisi jääkiekkoa, laittaisin kaiken tarmoni golfiin, kesäisin viheriöillä viihtyvä Hauhtonen maalailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle