Jan-Mikael Järvinen: "Ehkä pitäisi pelit aloittaa sitten ekalta erätauolta"

LIIGA / Haastattelu
Tapparan sentteri Jan-Mikael Järvinen peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä.
Tappara otti tänään puolivälieräsarjan kannalta merkittävän vierasvoiton Kuopiosta. Sarja on keskiviikkona katkolla Tapparalle joukkueen kotihallissa. Kokenut sentteri Jan-Mikael Järvinen toivoo, ettei oma joukkue tarvitse tulevassa ottelussa enää herätystä.

Kotijoukkue KalPa lähti otteluun kovalla sykkeellä, kuten aiemminkin tässä pudotuspelisarjassa. Tappara oli paikoin jopa vaikeuksissa, Jan-Mikael Järvinen luotti kuitenkin joukkueensa kykyyn kääntää peli omaksi eduksi.

— Oli tiedossa, että KalPa tulee heti alusta kovaa ja oltiin jopa vähän kanveesissa siinä. Toisaalta tiedettiin, että yhdessä voidaan puolustaa se momentum siitä pois, ja sen jälkeen alkaa peli kääntymään. Kyllä ne paukut aina jossain vaiheessa loppuu kaverilla. Oltiin kärsivällisiä täällä vieraskaukalossa.

Tappara malttoi varsinkin tässä ottelussa olla erittäin kärsivällinen, kuten Järvinen mainitsi. Tappara-sentterin mukaan tiukat maalin pelit vaativat, että kasetti kestää.

— Tietysti nämä on maalin pelejä oikeastaan kaikki, siinä punnitaan sitä että kummalla se kasetti kestää. Yksi maali on niin äärimmäisen arvokas, että sen eteen täytyy aika paljon tehdä töitä.

— Kyllä me siitä lähdetään, että [kasetti] kestää keskiviikkona. Tiedetään, että se vaatii taas astetta kovemman suorituksen.

Toisten erien alut ovat olleet Tapparalla erittäin hyviä tässä puolivälieräsarjassa. Järvinen toivoo, että jatkossa joukkue ei tarvitse herätystä oman pelin käynnistämiseksi.

— Toivottavasti ei enää jatkossa tarvita mitään herätystä. Kyllä ollaan opittu jo aika hyvin näissä peleissä.  Ollaan käyty läpi, että ei voi ihan lähteä niin, että antaa ekassa erässä kaverin noin paljon pyörittää.

— Tietysti kuvastaa sitä, että sitkeästi taistellaan ja puolustetaan. Meillä on vielä hyvä maalivahti, joka sitten hoitaa sen viimeisen varmistuksen. Se on ehkä se sitkeys myös, mitä tämä pudotuspelikiekko myös vaatii. Jos joskus pelaat vähän huonosti, niin se joukkue ei voi siihen kaatua.

Tämän päivän ottelu oli KalPan ja Tapparan välisen puolivälieräsarjan neljäs koitos. Aiemmissa otteluissa on ollut paljon torikokouksia ja painia. Tänään otteet olivat puolin ja toisin vaisummat. Enimmät höyryt lienee päästelty.

— Sarjan alku aina vaatii sen tietyn, että katsotaan, mitä ne toiset on. KalPallakin on varmaan se tietoisuus, että tällä kaudella pelikiellot on ollut isossa roolissa, eikä niitä parane ottaa yhtään tuohon. Sekin siinä vähän ehkä rauhoittaa.

— Tietenkin jos jollain on jo vähän nenä kipeä, niin ei sitä halua enää lyödä.

Tappara lentää ottelun jälkeen suoraan Tampereelle ja KalPa kulkee omat matkansa bussilla. Järvisen mukaan siitä ei liene tamperelaisille suurempaa etua.

 — Tosiaan nyt lennetään Pirkkalaan, syödään hallilla vähän iltapalaa ja mennään kotiin nukkumaan.

— En tiedä, että miten he [KalPa] tarkalleen matkustaa. Meidän kotimatka kestää saman verran kuin mitä he menevät kuuleman mukaan puolimatkaan nukkumaan. En minä nyt tiedä, samanlaisessa tai ehkä vähän syvemmässä kyykyssä sitä joutuu tuolla lentokoneessa istumaan. Tietysti se on henkisesti hyvä, että saa omassa sängyssä nukkua. Eiköhän näissä henkisillä voimavaroilla mennä, fyysinen pitää sieltä löytyä, päättää Järvinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle