James Setters valottaa Saksan joukkuetta lukijoille

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jatkoaika tapasi Saksan joukkueen kanadalaisen päävalmentajan James Settersin joukkueen viimeisen harjoitusottelun päätteeksi. Setters kertoi joukkueestaan, joukkueen tavoitteista ja saksalaisesta pelaajatyypistä.

Saksa hävisi Kanadalle harjoitusottelussa Nokialla lukemin 2-5. Joukkue pelasi paljon paremmin kuin mitä numerot osoittavat ja on varmasti hankala voitettava kenelle tahansa varsinaisessa turnauksessa.

Valmistautuminen sujunut Suomen tavoin

Saksan joukkue on kasattu turnaukseen perinteiseen eurooppalaiseen tapaan.

- Meillä on samankaltainen systeemi Suomen kanssa. Pelaamme U16-, U17- ja U18-maaotteluita. Osa pelaajista on kuitenkin tullut ryhmään vasta puoli vuotta sitten. Ihan kuten muissakin maissa pelaajia nousee ryhmään ja tippuu ryhmästä. Nykyjoukkue on ollut tässä muodossa kasassa kahden leirityksen ajan, joukkueen valmentaja James Setters kertoo.

Kaikkiaan Setters on tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen kisoja kohti. Illan Kanada-ottelu ei kuitenkaan kuulunut alkuperäisiin suunnitelmiin.

- Valmistautumisemme on sujunut hyvin. Olemme pelanneet kolme harjoitusottelua ennen tätä Kanada-peliä. Emme olisi halunneet pelata heitä vastaan, koska he ovat lohkossamme, mutta he ovat auttaneet meidän joukkueitamme paljon viime vuosina. Kunnioitimme heidän apuaan ja suostuimme pelaamaan.

Ei suuria tähtiä

Saksan joukkueessa ei tuiki suuria tähtiä. Yksikään joukkueen pelaajista ei esimerkiksi mahdu ISS:n top30-listalle tulevan kauden NHL-varauksia ennakoitaessa. James Setters myöntää saman.

- Meillä ei ole tähtipelaajia, joten meidän pitää pelata hyvin joukkueena. Meidän pitää pelata tiivistä joukkuepeliä ja auttaa toisiamme jäällä. Lisäksi meidän tarvitsee pysyä poissa jäähyaitiosta, mitä emme tehneet tänään. Onneksi valmentajamme on niin hyvännäköinen, huumorimieheksi haastattelun aikana osoittautunut Setters kertoo.

Pienellä patistelulla Setters suostuu nostamaan muutaman nimen esiin pelaajistosta seurattavaksi.

- Denis Reul on iso pelaaja (193cm, 97kg) ja hyvä puolustaja. Hän on yksi johtavista pelaajistamme. Sören Sturm puolestaan on puolustuksemme kiekollinen johtaja. Martin Buchwieser ja Gerrit Fauser puolestaan ovat johtavat hyökkääjämme.

- Meillä on neljä -90 syntynyttä pelaajaa joukkueessa. Olen hyvin tyytyväinen heidän pelaamiseensa. Simon Fischhaber muun muassa teki tänään hienon maalin, Setters jatkaa.

Maalivahtiosastolle Saksalla on heittää viime vuodenvaihteessa jo U20-kisoissakin hienosti esiintynyt Timo Pielmeier. Setters koitti harhauttaa toimittajaa väittämällä, että maalivahtien hierarkia on vielä päättämättä.

- Emme olisi halunneet näyttää kanadalaisille Timo Pielmeieria, mutta kun Andreas Tanzer loukkaantui meidän piti laittaa hänet jäälle, Setters paljastaa mallivahtipokerinsa kortit.

Tavoitteena paikka A-sarjassa

Kysyttäessä joukkueen tavoitteista turnauksessa innostui Setters selvittämään työnteon merkitystä.

- Haluamme parantaa peliämme joka ottelussa, joka vaihdossa. Pelaamme kovaa, omalla tyylillämme ja toivomme onnistuvamme. Emme ole ennakkosuosikkeja turnauksessa ja alkulohkomme on todella vaikea. Emme puhu mitalitavoitteista, vaan pelimme parantamisesta. Kun jokainen tekee työnsä kaukalossa voimme voittaa otteluita.

- Jos onnistumme, niin uskon meidän voivan säilyä A-sarjassa. Vaikeaa siitä kuitenkin tulee. Jokainen ottelu on meille vaativa. Helppoja pelejä ei ole ainuttakaan, kanadalaisvalmentaja myöntää lopulta.

Lopuksi James Settersin arvio saksalaisista jääkiekkoilijoina.

- Emme ole yhtä teknisiä kuin esimerkiksi tshekit tai venäläiset, mutta pelaajamme pelaavat aina täysillä. Täydet 60 minuuttia. Emme pelkää kaukalossa ja pelaamme fyysistä peliä. Meidän pitää kehittyä teknisesti ja maalineduspelimme molemmissa päädyissä tarvitsee parantua. Emme myöskään pärjää pohjois-amerikkalaisille laukomisessa.

Saksan kokoonpano Kanadaa vastaan

Jerome Flaake – Martin Buchwieser – Gerrit Fauser

Denis Reul – Nicolas Ackermann



Andrë Huebscher – Daniel Weiss – Steven Rupprich

Sören Sturm – Gregor Stein



David Wolf – Simon Fischhaber – Patrick Geiger

Jens Heyer – Sebastian Eickmann



Martin Hinterstocker – Alexander Oblinger – Robert Schopf

Benedikt Bruckner – Sinan Akdag



Andreas Tanzer (Timo Pielmeier)

» Lähetä palautetta toimitukselle