Jalosen joukkue otti taas askeleen eteenpäin: "Samoilla ketjuilla mennään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jalosen projekti etenee.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa heikosti onnistuneet Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen pelasivat keskiviikon ottelun eri ketjuissa. Muutos piristi molempien otteita. 

− Koko ajan heidän pelaamisensa vähän paranee. Varmasti aikaero vaikutti Mikolla ensimmäisissä kamppailuissa. Oli ihan taikinaa niissä, Jalonen mietti Slovakia-ottelun jälkeen.

− Molempien pitää olla kärsivällisiä, kun koko ajan ei ihan huipputilanteita tule. Roope Hintzin ja Julius Nättisen ketjut toimivat molemmat mielestäni tosi hyvin.

Jalosen mukaan Suomi jatkaa samoilla ketjuilla myös Tšekkiä vastaan. Aloittava maalivahti ei vielä keskiviikkona ollut päätettynä. Ikäviä uutisia toi Eetu Sopasen loukkaantuminen.

− Mitään tarkempaa en tiedä, mutta voi olla, että "tournamentti" on ohi, Jalonen harmitteli.

Parannettavaa jäi 

Jalosen mukaan Slovakiaa vastaan parasta olivat maalipaikkojen määrä sekä kärsivällisyys.

− Mieluummin sitä ottelua johtaisi, mutta olimme alusta alkaen koko lailla parempia siellä kentällä. Vähän se pomppi omiin. Maltoimme kuitenkin uskoa omaan tekemiseemme, Jalonen summasi.

Alivoimapelaaminen parani ottelussa, mutta valmista pelaaminen ei ole. Jalosen mukaan työmaata riittää vielä.

− Otimme tosi tyhmiä jäähyjä. Alivoimassakin riittää rakenteellista viilaamista. Voittava joukkue ei vaan tee sellaisia virheitä, eikä ota sellaisia jäähyjä, sillä joissain peleissä siitä ei välttämättä selviä.

"Maailmanluokan pelaajia"

Suomen ilmiömäinen kakkosketju Sebastian Ahon johdolla dominoi myös Slovakiaa vastaan. Jalonen ei säästellyt detaljeja kehuessaan ketjua.

− Huikea kenttähän se on. Ilmiömäistä lätkää, on hienoa katsella miten kiekko liikkuu yhdessä. Ovat maailmanluokan pelaajia, eikä miehissäkään ole juuri tällaista yksilötaitoa ollut yhtä paljon valmennettavana.

Etenkin taito syöttää ja ottaa vastaan kiekkoa nousee esille. Olennaista on myös taito reagoida ja tehdä samaan aikaan sekä nopeasti.

− Se ero tulee esimerkiksi siinä, että pystyy syöttämään jonkun pelaajan läpi. Se kiekko ei läsähdä jalkoihin tai mailaan, vaan se menee läpi kaverille. Siinä on yksi ero normaalin ja huippupelaajan välillä, Jalonen kehui.

− Nämä pelaajat osaavat myös ottaa sen kiekon vauhdissa haltuun, katsoa ja syöttää sitten nopeasti. Sellaista taitoa ei monella ole. Toinen osaa yleensä ottaa kiekon hyvin haltuun, mutta ei laittaa sitä taidolla liikkeelle. Toinen taas osaa toisinpäin.

Loppuun Jalonen kehui erikseen vielä Ahon pelaamista. Kuusi pistettä kolmessa ottelussa kerännyt Aho summasi keskiviikkona tehot 2+1.

− Kaukaa saa hakea yhtä hyvää sentteriä, koko SM-liigasta. En tiennyt tarkkaan, että osaisi näin hyvin pelata sentterinä. Uskoin kyllä että onnistuisi, mutta näköjään osaa pelata missä vaan näin hyvin.

Suomen ottelu Tšekkiä vastaan alkaa uudenvuodenaattona klo 18.

» Lähetä palautetta toimitukselle