Jalo löysi oikeimman ratkaisun

MESTIS / Haastattelu
Toni Jalo vaihtaa punaisen paidan keltaiseen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tehokkaan kauden Sportissa pelannut Toni Jalo siirtyy ensi kaudeksi Jukureihin. Sentteri hakee Mikkelistä sekä uusia haasteita että nostetta uralleen.

Toni Jalo on tällä hetkellä kiireinen mies, vaikka jääkiekkokausi ei olekaan käynnissä. Elämä pyörii kolmen kaupungin ympärillä.

– Elokuussa muutan kokonaan Mikkeliin, mutta käyn toki jo sitä ennen täällä treenaamassa joukkueen kanssa. Kesän olen töissä Turussa. Ja opiskelut jatkuu Vaasan kauppakorkeakoulussa etäopiskeluna.

Kun Mestiksen parhaisiin keskushyökkääjiin lukeutuvaa turkulaista tiedusteltiin Jukureihin, ei tämä harkinnut päätöstään pitkään.

– Siitä on nyt toista kuukautta aikaa, kun aloitettiin keskustelut. Ei tarvinnut pitkään miettiä, aika nopeasti päästiin yhteisymmärrykseen. 

– Omalla tavallaan tämä on parempi vaihtoehto kuin Vaasa. Jotenkin tuntuu oikealta ratkaisulta juuri nyt. Tulin hakemaan kehitystä pelaajana ja isompia haasteita.

Päättynyt kausi oli Jalolle tehokas, sillä Sportin paidassa syntyi tehot 7+34. Hyökkääjä voitti Mestiksen syöttöpörssin, vaikka sormivamma pilasikin osan kaudesta.

– Tuli kiekko sormeen vierasmatsissa täällä Mikkelissä marraskuussa, ja sen kuntouttamiseen meni kymmenisen peliä. Ja kaukaloon palatessakaan se ei ollut vielä ihan täydessä kunnossa. Mutta muuten olen kyllä ihan tyytyväinen viime kauteen.

Kuten syöttöpisteisiin painottuneista tilastoistakin näkee, Jalon vahvuus kaukalossa on pelinrakentaminen.

– Kyllähän sen tehopisteistäkin näkee, että syöttäminen ja pelinrakentaminen on se vahvuus, ja sitä käytän hyväkseni täälläkin. Uskon, että rinnalle löytyy pelaaja, joka iskee syötöt maaliin.

Selvät tavoitteet

TPS-kasvatilla on tilillään 29 ottelua SM-liigassa. Vaikka ura jatkuu Mestiksessä, päätavoitteena on edelleen korkein sarjataso.

– Liiga on toki tavoitteena. Mutta sitä ennen on mentävä eteenpäin pelaajana, ettei joudu siellä nelosketjun rooliin.

Mutta ensin katseet on suunnattava alkavaan kauteen.

– Viime kaudella tänne tuli mestaruus, mutta se viimeinen pykälä liigakarsinnoissa jäi saavuttamatta. Tottakai nyt on pyritään menemään sen pykälän verran eteenpäin.

– Uskon, että vastuuta joukkueessa tulee. Itsestä ja omista teoista se on toki vain kiinni. Pelaajana pyrin tietysti joka kausi kehittämään itseäni enemmän ja enemmän.

Kaupunki ja uusi joukkue ei ole vielä kovinkaan tuttu länsirannikolla tähänastisen uransa viettäneelle hyökkääjälle.

– [Iiro] Memosen kanssa pelattiin samaan aikaan TuTossa, toki muitakin vastaan on tullut pelattua. Mutta varmasti koppi on täynnä hyviä jätkiä, eiköhän tänne sopeudu nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle