Jake Virtanen: "Venäjää ei pidä aliarvioida"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jake Virtasella on suomalaisia sukujuuria.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kanadansuomalainen hyökkääjä Jake Virtanen odottaa tiukkaa finaalia ja muistuttaa venäläisten vaarallisuudesta.

Kanadan kolmosketjussa hyökännyt Jake Virtanen antoi voitetun välieräottelun jälkeen tunnustusta Slovakialle.

− Luulen, että se alkulohkon ensimmäinen peli oli heille herätys siihen, kuinka kova tämä turnaus oikeastaan on. He paransivat peliään sen ottelun jälkeen ja ovat pelanneet hienon turnauksen. Kyllä he olivat tänään paljon parempia kuin siinä avausottelussa.

Kanada kohtaa loppuottelussa arkkivihollisensa Venäjän. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat vuonna 2011, jolloin Venäjä teki viimeisessä erässä viisi maalia ja voitti ottelun lopulta 5-3.

− Muistan sen ottelun, sitä oli todella vaikea katsella, eikä sitä ole kiva myöskään muistella. Saamme huomenna revanssin siitä ottelusta, ja uskon, että jokainen pelaajamme on motivoitunut antamaan kaikkensa finaalissa, Virtanen pohti.

− Joka vuosi joukkue on täysin erilainen. Olemme ihan eri joukkue kuin minään aiempana vuonna ja pelaamme vain omaa turnaustamme. Emme halua miettiä liikaa aiempia vuosia, vaan haluamme voittaa nimen omaan tänä joukkueena.

Venäjän joukkueessa on muutama pelaaja, jotka pelaavat Kanadan juniorisarjoissa ja ovat näin ollen myös tuttuja Virtaselle.

− Tunnen sieltä muutaman pelaajan, joiden kanssa olen pelannut aiemmin. Lisäksi tietenkin aiemmissa ikäluokissa olen pelannut heitä vastaan. Venäläiset ovat aina vaarallisia ja arvaamattomia, heitä ei pidä missään tapauksessa aliarvioida.

» Lähetä palautetta toimitukselle