Jacob de la Rose Ruotsin hirmualusta: "Vielä pitää parantaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jacob de la Rose pelaa kovaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Harjoituspelissä hurjan mustan silmän saanut Ruotsin Jacob de la Rose on saanut mainetta hyvänä johtajana. Kanadan U20-turnauksessa hyökkääjä toimiikin Ruotsin kapteenina.

Jacob de la Rose ei kuitenkaan usko, että kapteenius on hänelle sen erityisempää kuin muille - vaikka hieno asia se on kaikille.

- Kapteenius olisi hieno asia kenelle tahansa, ja yritän tehdä parhaani tämä C rinnassani.

De la Rose ei ole pisteiden valossa tehokkain hyökkääjä. Canadiensin NHL-varaus on tehnyt tällä kaudella AHL-joukkue Hamilton Bulldogsissa vain viisi tehopistettä 29 pelissä. Voimahyökkääjä uskoo silti pelanneensa kelvollisesti.

- Mielestäni olen pelannut hyvin, mutta olisin kyllä odottanut tekeväni enemmän pisteitä. Jos pelaan jatkossakin hyvin, niin kyllä niitä tulee.

MM-kisoissa de la Rose saattaa saada kaipaamaansa varmuutta pistetehtailuun. Turnausta on pelattu vasta kaksi peliä, mutta hyökkäysvahva Ruotsi on mättänyt kymmenen maalia, ja niistä de la Roselle on kirjattu tehot 2+2.

Ruotsin alkuturnaus on ollut yhtä pyörremyrskyä, vaikka harjoituspeleissä oli tahmeaa. Tuleeko menestys yllätyksenä?

- Meidän täytyy puolustaa toisiamme, jos tarve vaatii.

- Tiedämme olevamme hyvä joukkue. Heikkojen harjoituspelien jälkeen paransimme puolustustamme ja muutimme peliämme aggressiiviseksi. Vielä voimme toki parantaa.

Avauspelissä kaatui ennakkoon lohkoon kolmanneksi kovin Tsekki, ja lauantaina joukkue nujersi pirteästi Venäjää vastaan taistelleen Tanskan. De la Rosen mielestä tosipelit ovat kuitenkin vasta edessä.

- Nämä ensimmäiset pelit olivat vaikeita, sillä kaikki odottivat meiltä voittoja. Tässäkin pelissä me annoimme heille kaikki heidän maalipaikkansa. Kovempia maita vastaan meidän on pelattava paremmin. Olimme aika laiskoja esimerkiksi ylivoimalla, hyökkääjä manaili.

De la Rose pelasi aikuisten kiekkoa jo kolme kautta Leksandissa ennen aikaansa Hamiltonissa, eikä sarjan ammattimaisuus ole tullut yllätyksenä.

- Jääkiekkoa se on täälläkin, ja osaan kyllä pelata sitä. Ei näissä sarjoissa ole isoa eroa. Vapaapäiviä ei juuri ole, ja esimerkiksi tänne Torontoon en ole vielä ehtinyt käymään ennen kisoja.

Jotain AHL-kiekko on kuitenkin opettanut, ja se on fyysisyyttä.

- Meidän täytyy puolustaa toisiamme, jos tarve vaatii. Tämä on kova turnaus, ja menestys vaatii sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle