Jättiyllätys heti kisojen alkuun: "Valtava askel Tanskan jääkiekolle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Georg Sörensen oli pelipäällä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tanska vei Venäjältä alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussa pisteen ja oli lähellä viedä loputkin. Tanska. Venäjältä. Jääkiekossa. Miten tämä on edes mahdollista?

Tanskan kolme sankaria, maalivahti Georg Sörensen sekä hyökkääjät Oliver Bjorkstrand ja Nikolaj Ehlers eivät usko Venäjä-pelin kovan esityksen olleen pelkkää sattumaa. Pisteeseen he eivät silti uskoneet.

Oliver Bjorkstrand, 19, avasi koko turnauksen maalinteon. Columbus Blue Jacketsin varaama hyökkääjä myönsi, että eihän tämän näin pitänyt mennä.

- Olimme aika yllättyneitä alkuun, mutta sitten tajusimme, että hei, meillähän on mahdollisuus. Uskoimme todella siihen. Kaikki varmasti ajattelivat, että Venäjä voittaisi jotain seitsemän nolla. Vaikea olla muuta kuin iloinen.

Tanska ei edes roikkunut pelissä onnella, vaan ottelu oli tasainen ja hyvää jääkiekkoa. Bjorkstrand on tyytyväinen niihin ominaisuuksiin, joita joukkueesta löytyy.

- Olemme nopeita, emme ehkä kovin isoja, mutta pelaamme kovaa. Yritimme pelata yksinkertaisesti ja voimme yllättää kenet tahansa.

Joukkueen molemmista maaleista ja suurimmasta osasta maalipaikkoja vastanneella ykkösketjulla on avauspelin perusteella mahdollisuudet dominoida.

- Minä ja Nikolaj Ehlers olemme ehkä ne taitavammat, ja Mads Eller tekee kovasti töitä ja hankkii kiekkoja. Olemme pelanneet paljon yhdessä ja homma etenee, Bjorkstrand luonnehti tulikuumaa ketjua.

- Tämä oli valtavan iso askel Tanskan jääkiekolle. Maassamme on hyvä valmennus, ja se on elintärkeää, sillä meillä ei ole kauheasti junnuja. Jalkapallo on Tanskassa ykkönen.

"Emme ole taitavimpia, mutta osaamme tehdä maaleja"

Yksi Tanskan loistopelin takuumiehistä oli maalivahti Georg Sorensen.

- Hän on loistava maalivahti ja auttaa meitä paljon. Hän on suuri osa joukkuettamme, Bjorkstrand kehui.

"Loistava maalivahti" Sorensen ei ole erityisen nimekäs torjuja. Tanskan pääsarjassa Herningissä koko uransa pelannut Sorensen ei aikonut ottaa paineita hyvästä esityksestään.

- Toki olen pettynyt, koska voitto oli niin lähellä. Emme kuitenkaan odottaneet edes tätä pistettä. Minä kuitenkin vain pelaan, enkä todellakaan ajattele mediaa ympärillä vaan joukkuettani.

Maalivahti uskoo edessään pelaavaan joukkueeseen.

- Meillä on hyvin luisteleva joukkue, jossa kaikilla on selkeä rooli. Emme ole taitavimpia, mutta pojat osaavat tehdä maaleja ja puolustaa.

Jääkiekon tulevaisuus näyttää valoisalta maassamme.

Myös Sorensen uskoo, että Tanskasta todella on nousemaan kiekkomaiden terävimpään kärkeen.

- Tanskan jääkiekkoliitto on tehnyt todella hyvää työtä. Kun menen hallille Tanskassa, niin näen siellä pelaajia harjoittelemassa kovaa. Jääkiekon tulevaisuus näyttää valoisalta maassamme.

Ja minkälaista on pelata Kanadassa? Aika hienoa.

- En ole koskaan kokenut tällaista, yleisöä tämä oli inspiroivaa. Alkuun olin hermostunut, mutta kyllä se helpotti. Hieno kokemus.

Tanskan toisen maalin teki kentällä dominoinut Nikolaj Ehlers, viime kesän varaustilaisuudessa yhdeksäntenä napattu taituri.

- Ennen peliä halusimme tietysti voittaa, mutta tunnelma kopissa on loistava. Pelasimme juuri tasapelin Venäjää vastaan ja yleisö oli puolellamme! Olisi ollut kivempi voittaa, mutta tänään näytimme, että voimme yllättää.

Tanska pääsee hakemaan seuraavaa yllätystä heti lauantaina Ruotsia vastaan.

- On aina hienoa ja erityistä pelata pohjoismaista joukkuetta vastaan, Ehlers hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle