BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Järvinen: ”Kiekko talteen runkosarjassa”

LIIGA / Haastattelu
Neljännessä välierässä Bluesin avausmaali syntyi yllättävältä taholta. Siitä vastasi kolmosketjun keskushyökkääjänä pelannut Matti Järvinen, jolle osuma oli ensimmäinen aikuisten pääsarjatasolla.

Avauserässä syntynyt maali tasoitti pelin tilanteeksi 1-1.

– [Harri] Ilvonen antoi hyvin keskelle. Katselin sitten, että on hyvä laukoa ja sinne meni, Matti Järvinen kertasi osumaansa.

Maali syntyi etukulmasta, ja Pelicans-vahti Joonas Kuusela saa ottaa ison osan siitä piikkiinsä. Vaikka osuma oli ensimmäinen, perinteistä siihen kuuluvaa rituaalia ei tehty.

– Otetaan se kiekko talteen, jos tulee runkosarjassa ensimmäinen osuma.

Järvinen on Bluesin historian ensimmäinen suomalaispelaaja, joka teki ensimmäisen liigamaalinsa pudotuspeleissä.

Järvinen ehti pelata runkosarjassa kymmenen ottelua ilman tehomerkintöjä. Kausi näytti jäävän vain neljän ottelun mittaiseksi ennen pahaa loukkaantumista. Syyskuun viimeisenä päivänä Järvinen törmäsi SaiPa-puolustaja Per Savilahti-Naganderin kanssa ja joutui polvivamman takia pitkälle sairauslomalle.

– Nyt ollaan kuitenkin tässä. Meillä on huippuäijiä fysiopuolella, siinä oli mukava kuntouttaa polvea, Järvinen kiittelee.


Maali on syntynyt. Järvinen kaulailee Kähköstä, Ilvonen liittyy riemuun.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Järvisen syntymäpaikka on jääkiekkoilijalle varsin eksoottinen: Lontoo. Sille löytyy kuitenkin perinteinen selitys.

– Isällä oli työpaikka siellä, puolentoista vuoden ikäisenä muutettiin takaisin Suomeen.

Kiekkoilullisesti Järvinen on siis täysin Espoon oma kasvatti, joka muutaman muun tapaan on hakenut vauhtia kakkosjoukkueesta. Mukaan mahtuu myös visiitti rapakon taakse Alabama-Huntsvillen yliopistojoukkueeseen. Siellä hän pelasi kauden 2009–2010.

– Minulla ei ollut erityisempiä suunnitelmia, kuinka pitkään siellä pelaan. Koulun sarjapaikan kanssa tuli kuitenkin ongelmia, joten kun täältä tarjottiin sopimusta, päätin ottaa sen vastaan.

Alabama-Huntsville on pelannut kaksi viimeisintä kautta yksityisenä joukkueena, kun Järvisen pelatessa siellä se oli osa College Hockey America –alasarjaa.

Pelicans on Järviselle tuttu vastustaja, sillä viime kauden hän pelasi lainalla Sportissa, joka eteni Mestis-mestaruuden jälkeen liigakarsintoihin lahtelaisseuraa vastaan. Hän itse ei tee eroa välierille ja karsintapeleille.

– Samoja pelejä nämä kuitenkin ovat.

Vaikka sarja on pussinokkien eduksi 3-1, Järvisellä on kova usko, että Blues nousee myös tästä tilanteesta.

– Näistä peleistä nautitaan, ja näissä Blues on parhaimmillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle