BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

"Järkkärin" rauhallinen perjantai-ilta

LIIGA / Haastattelu
Juha Järvenpää oli ohittamaton Rauman illassa.
Kuva © Jussi Kivimäki
Nollapeli ja rauhallista torjuntatyöskentelyä läpi ottelun. Ässien maalilla loistanut Juha Järvenpää oli yksi perjantai-illan sankareista, kun Ässät kävi ryöstöreissulla Raumalla.

Kun kausi alkaa voitolla ja nollapelillä, voi maalivahti olla aina tyytyväinen omaan suoritukseensa. Vaikkei Lukko kauden avauksessa saanutkaan montaa maalipaikkaa luotua, erottui Juha Järvenpää rauhallisuudellaan jo ottelun ensiminuuteista lähtien.

Pelin jälkeen "Järkkärin" lempinimeä kantava veskari olikin tyytyväisellä päällä. Tiivistys illan sotasuunnitelmasta tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Meni juuri niin kuin pitikin ja suunniteltiin. Me saimme kaiken ja kaveri ei mitään, torjuja ynnäsi illan pelin.

Perhosia vatsassa

Kauden ensimmäiseen peliin liittyy oleellisesti aina hieman normaalia kovempi tunnelataus ja näyttämisen halu. Järvenpää myönsi vatsassa pyörineen muutakin kuin eiliset kaurapuurot.

– Se on aina hyvä tunne, kun on hieman perhosia vatsassa ennen peliä. Tietää, että saa siitä fiiliksestä ja latautumisesta paremmin kiinni. Oli hyvä kutina ennen peliä, ja sitä oikein odotti pääsevänsä kehiin.

Itse ottelussa maalivahti löysi rytmin nopeasti. Peli näytti helpolta, ja siltä se Järvenpäästä myös alun jälkeen tuntui.

– Muutama koppi siihen alle ja sen jälkeen vain laskettelemaan lainelaudalla auringonlaskun harjalla, maalivahti maalaili pelin virtauksia.

Sotatarinoita tyttöystäville

0-3-voitto ja pelin suvereenia hallintaa. Ässien alku kauteen oli jopa yllättävän vahva. Maalivahti myönsi vahvan alun olevan äärimmäisen tärkeä tulevaa syksyä ja kautta silmäillen.

– Onhan se tärkeää, että saadaan heti sellainen alku kuin halutaan. Jokainen pääsee heti juonen päästä ja kuvioon mukaan.

Ässien taival jatkuu jo lauantaina. Perjantai-ilta käytetään Järvenpään mukaan kuitenkin vielä kauden avauksesta nauttimiseen.

– Eiköhän tämä ilta kerrota vielä tyttöystäville sotatarinoita. Aamulla sitten jo katseet uuteen haasteeseen.

– Siellä on kuitenkin taas kolme pistettä jaossa. Nyt maiskutellaan tämä ilta ja lauantaina hallille tultaessa ei ole enää muuta kuin se päivä ja peli, tyytyväinen maalivahti päätti.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle