"Jännitti ja jopa hermostutti" - Moses on palannut Helsinkiin tekemään maaleja

KHL / Haastattelu
Tuttu tuuletus vuosien takaa - Steve Moses osui jälleen Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kolme kautta, joista viimeisellä kaudella KHL:n maaliennätys. Steve Moses jätti jokerifaneihin lähtemättömän vaikutuksen. Nyt mies on palannut Helsinkiin ja kuin sovitusti, kekko löysi tiensä maaliin heti ensimmäisessä kotiottelussa.

Moni jokerikannattaja sai varmasti mieluisan joululahjan, kun Jokerit tiedotti joulukuun 25.päivä hankkineensa amerikkaishyökkääjä Steve Mosesin riveihinsä. Useamman kauden Helsingissä viettänyt Moses allekirjoitti peräti kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen.

Moses hurmasi otteillaan ennen kaikkea Jokereiden ensimmäisellä KHL-kaudella 2014-2015, jolloin hän takoi KHL:n uuden maaliennätyksen, 36 tehtyä maalia. Tämä on myös edellinen kerta, kun Moses viiletti jokeripaidassa.

Jälleennäkeminen Helsingin sunnuntai-illassa olikin riemukas molemmin puolin.

- Se tunnelma mikä täällä hallilla on ja nämä fanit olivat iso syy siihen, että halusin tulla tänne. Jo silloin kun lähdin, olin kiinnostunut jonain päivänä vielä palaamaan Helsinkiin ja Jokereihin. Nyt kun mahdollisuus tuli, oli päätös todella helppo tehdä, Moses kommentoi.

Vaikka Moses ehti olla poissa vain hieman reilut kaksi ja puoli vuotta, on Jokereiden joukkue ehtinyt uudistua lähes täysin. Ainoastaan Tomi Mäki, Tommi Huhtala ja Petteri Wirtanen ovat mukana Jokereiden ensimmäisen KHL-kauden joukkueesta.

Seuran taustahenkilöstöstä Mosesille tuttuja henkilöitä löytyy kuitenkin enemmän.

- Tämä on edelleen loistava organisaatio. Paljon on samoja naamoja hommissa täällä kuin lähtiessäni. Joukkue on totta kai lähes kokonaan vaihtunut, mutta kaukalon ulkopuolella Jokerit tuntuu hyvin pitkälti samalta edelleen, mies tuumasi.

Ennätyskauden jälkeen Moses lähti hakemaan paikkaa NHL:stä, joka jäi kuitenkin haaveeksi. Niinpä mies palasi KHL:ään, muttei Jokereihin vaan Pietarin SKA:n riveihin.

Ensimmäinen kausi Pietarissa sujui mieheltä vielä lähes piste per peli tahtia, mutta toinen kausi oli huomattavasti hankalampi ja peliaika oli todella kortilla pietarilaisten tähtisikermässä.

Moses myöntääkin, ettei aika Pietarissa ollut aivan sitä mitä hän odotti.

- Molemmat (Jokerit ja SKA) ovat ensiluokkaisia paikkoja pelata, joissa pelaajia kohdellaan todella hyvin. Itse henkilökohtaisesti tunnen oloni mukavammaksi täällä, kun kaikki pelaajat ja valmentajat puhuvat englantia. Pietarissa viime kaudella päävalmentaja (Olegs Znaroks) ei juurikaan englantia puhunut, joka oli minulle todella hankala asia, Moses kertoi ja jatkoi:

- Itselläni oli viime vuonna lisäksi paljon loukkaantumisia riesana, mutta onneksi olen nyt saanut pelata terveenä koko kauden.

Edelleen ensisijaisesti maalintekijä

Moses ja Jokereiden toinen yhteinen taival on jälleen saanut mainion alun. Neljässä ottelussa Moses on osunut kahdesti, kun mies maalinteossa myös tämänpäivän kamppailussa Metallurg Magnitogorskia vastaan.

Maaleja mies on tullut Helsinkiin jälleen hakemaankin, vaikka yrittääkin pysyä realistisena odotustensa kanssa.

- Koen olevani yhä samanlainen pelaaja, maalintekijä, kuin ennenkin. 36 maalista on tietenkin vaikea parantaa, mutta pelissä on paljon muitakin asioita, joissa voin kehittyä. Parhaiten kuitenkin pystyn Jokereita edelleen auttamaan maaleja tekemällä, mies analysoi.

Jokereiden sunnuntainen ottelu Metallurgia vastaan oli Mosesille samalla ensimmäinen Hartwall Arenan kotiyleisön edessä paluun jälkeen. Perhosilta vatsassa ei kokenutkaan kiekkomies pystynyt välttymään.

- Jännitti ja jopa hermostutti jonkin verran tänä aamuna. Pelin alussa kesti pitkän tovin, että sain itseni rauhoitettua, mutta sitten tämä alkoi tuntua samalta kuin muutkin pelit. Lopputulos vain on iso, iso pettymys, hän tuumasi.

Mosesin esiintyminen ja ennen kaikkea miehen tekemä 1-1 tasoitusosuma paljasti myös se, että, jos ei Moses ole unohtanut jokerifaneja, eivät nämä myöskään ole unohtaneet Mosesia.

Mies saikin maalistaan raikuvat suosionosoitukset ja löytyipä jokerifaneilta muistista vielä vanhat Steve Moses -kannatuslaulutkin.

- En tiedä uskalsinko ihan odottaa, että minut muistettaisiin, mutta hyvältä se totta kai tuntuu. On aina hienoa, jos sinut tunnistetaan siitä mitä elämässäsi teet, riippumatta mikä se asia on. Fanit täällä ovat olleet todella hyviä minua kohtaan ja se tekee jokaisesta pelistä täällä niin erityistä.

Kuten Moses itsekin myönsi, ei yksi tappio lisää taatusti ollut se mitä Jokerit ottelusta oli lähtenyt hakemaan. Tappion keskeltä Moses löysi kuitenkin myös positiivisia asioita ja mies muistuttikin, ettei hän ole vielä näyttänyt parastaan.

- Teimme hyvää työtä, kun nousimme jälleen tappioasemasta. Meidän täytyy kuitenkin saada jälleen kolmen pisteen voittoja.Vastassa oli hyvä joukkue, mutta emme silti ole lainkaan tyytyväisiä tähän yhteen pisteeseen. Henkilökohtaisesti minun täytyy luonnollisesti vielä päästä sisään juuri tähän joukkueeseen ja pelitapaan. Uskonkin, että otteeni parantuvat pikkuhiljaa ottelu ottelulta, Moses päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle