Jään kunto ei hidastanut Backlundin tehoiltaa: "Tuloksentekijän roolissa tehopisteet ilahduttavat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Backlund lähtee seuraavassa ottelussa alistamaan Venäjää.
Kuva © Getty Images
Yksi Ruotsin monista NHL-tähdista, Mikael Backlund, oli ottelun ehdottomia hahmoja, kun Sveitsi kaatui lukemin 5−3. Backlund avasi Ruotsin nälkäisen joukkueen tavoitteita alkulohkon päätöksen siintäessä näköpiirissä.

Niin Herningissä kuin myös Kööpenhaminassa yksi kisojen murheista on ollut heikko jään kunto. Jatkuva kiekon pomppiminen on helppo huomata myös hallin lehtereiltä. Ruotsin ja Sveitsin otteluissa tämä oli yksi ottelun puheenaiheista.

Vaikka useampi hyökkäys katkesi kummallisiin pomppuihin, sunnuntai-illan huipennuksessa nähtiin kahdeksan maalia.

− Jää on mitä on, ja on ollut koko ajan samanlainen. Siihen on jo ehtinyt tottua, mutta onneksi tilanne on kaikille sama, Mikael Backlund pyörittelee.

Backlundin puheille tottumisesta on helppo löytää perustaa illan tehomerkinnöistä. Aiemmissa viidessä ottelussa kaksi tehopistettä kerännyt sentteri oli illan tehomies tehoin 1+2. Hänen kolmikkonsa, Elias Pettersson ja Patric Hörnqvist laidoilla, pitikin Sveitsin ahtaalla läpi illan.

− Tänään oli yksi niistä illoista, kun kiekko pomppi. Tuloksentekijän roolissa tehopisteet luonnollisesti ilahduttavat, kapteeni jatkaa.

Kolmannessa erässä ottelu meni vielä jännäksi, kun Sveitsi nousi maalin päähän. Lauantaina Ruotsi menetti pisteen Slovakiaa vastaan päätöserän sulamisella, mutta tällä kertaa mukaan tarttui täydet kolme pistettä.

Backlundin mielestä lääkkeet olivat selvät.

− Me pysyimme aggressiivisina läpi illan. He saivat hengen päälle ensimmäisestä osumasta, mutta me emme hölläneet, Backlund analysoi.

Ruotsi ei ole hävinnyt vielä yhtäkään ottelua, kun alkulohkoa on jäljellä yksi ottelu. Hulppea maaliero 28−8 kuvastaa joukkueen hyökkäysvoimaa erinomaisesti. Hyökkäysvoimaa ei heikennä ainakaan luontaisen maalintekijän Filip Forsbergin liittyminen joukkueeseen.

Hänen debyyttinsä nähtänee alkulohkon viimeisessä ottelussa Venäjää vastaan. Jos Venäjä voittaa maanantaina Slovakian, Ruotsi lähtee päätöskamppailuun yhden pisteen johdossa.

Venäjä-ottelu onkin isolla ruotsalaisten kalenterissa.

− Meidän tavoitteemme on koko ajan ollut voittaa tämä lohko. Puolivälierävastustajalla ei juurikaan ole väliä, mutta haluamme taata parhaat mahdolliset asetelmat, Backlund kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle