Ivan Huml: "Nyt olen täydessä kunnossa"

LIIGA / Haastattelu
Huml avusti Kärpät voittoon syöttämällä kaksi maalia.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien tähtilaituri Ivan Huml palasi joukkueensa kokoonpanoon reippaalla vauhdilla. Lauantaisesta kotiottelusta HPK:ta vastaan tarttui kaksi tehopistettä maalisyöttöjen muodossa. Tšekkihyökkääjä kuvaili peliluvan odottelua tuskalliseksi ajaksi. Nyt Huml on kuitenkin jälleen valmis tositoimiin.

Kärpät kaatoi HPK:n kotonaan lauantaina lukemin 3-2. Vaikka oululaiset onnistuivatkin tällä kertaa kaatamaan "kerhon" kotonaan, Ivan Huml ei kokenut ottelua helpoksi.

− Ei ollut helppo matsi. Meillä oli vaikea luoda maalipaikkoja, kun HPK pelasi niin hyvin. He blokkasivat monta meidän vedoistamme. Kun pääsee tulemaan peliin mukaan tuolla tavalla kolmannessa erässä, kyseessä on isot kolme pistettä, kärppälaituri kertasi.

Välitön vaikutus

Lauantain ottelu oli Humlin ensimmäinen sitten alavartaloloukkaantumisen, joka piti miehen poissa kaukalosta usean viikon ajan. Tehokkaana kärkiketjujen hyökkääjänä tunnetun tšekkitaiturin vire ei ollut kuitenkaan karannut kauas, sillä Huml pääsi kiitettävän nopeasti peliin sisään.

Mika Pyörälän ja Esa Pirneksen kanssa Kärppien ykkösketjussa viilettänyt Huml oli tärkeä osa kotijoukkueen voittoa. 

Kokenut pelimies osoittikin heti vaarallisuutensa syöttämällä kaksi maalia. Toinen niistä oli ottelun ratkaisuosuma.

− Mielestäni oma pelini käynnistyi hieman hitaasti, kun tässä on tullut oltua muutaman viikon ajan poissa kuvioista. Ottelun edetessä aloin kuitenkin päästä peliin paremmin sisään.

Huml myönsi kahden tehopisteen nappaamisen paluuottelussa miellyttävän, mutta hän jakoi kunnian mieluummin ketjukavereilleen.

− Ketjukaverini tiesivät, että en olisi heti ihan huippuvireessä. Oli selvää, ettei minusta olisi ehkä kovin paljon hyötyä kentällä. He auttoivat minua kuitenkin pääsemään peliin mukaan ja tekivät pelaamisen helpoksi.

Piinaava odotus

Usean viikon pakkohuilaaminen ei tuntunut suureen peliaikaan tottuneelle voimahyökkääjälle helpolta. Huml naureskeli, että hän ei osaa käsitellä loukkaantumisia kovinkaan hyvin.

− Ne olivat erittäin pitkät kolme ja puoli viikkoa. Aika kului niin hitaasti. Matsien katseleminen televisiosta on aika tuskallista. Peliä ennen jännitti aika paljon, mutta oli todella mukava palata jäälle. Nyt olen täydessä kunnossa ja valmiina pelaamaan.

Kuntoutuminen sujui aikataulun mukaan. Ensimmäiset kaksi viikkoa kuluivat lähinnä lepäämisen merkeissä ja alavartalon rasittamista vältellen. Sen jälkeen Huml saattoi lisätä alavartaloharjoittelua ja palata jääharjoitteluun.

− Ensimmäisten kahden viikon jälkeen aloin luistella pitkästä aikaa. Aluksi piti ottaa aika rauhassa. Tein myös alavartalon voimaharjoittelua ja hiihdin pitääkseni kestävyyskuntoni koholla.

Kevättä kohti

Puolustavan mestarin Kärppien pelillinen vire on niin vahva, että runkosarjan voitto näyttää jo hyvin varmalta. Jokaisen kärkijoukkueen pelaajan ajatukset harhailevat varmasti hiljalleen jo pudotuspelikevääseen.

− Pudotuspelithän ovat tietenkin aina kauden kohokohta. Pelin intensiteetti ja kovuus ovat niin korkealla tasolla, että kukapa siitä ei innostuisi, Huml tunnelmoi.

Humlin mukaan pudotuspelejä odotetaan innolla, mutta vielä täytyy keskittyä tosissaan runkosarjaan.

− Tiedämme, että pudotuspelit ovat tulossa, mutta meillä on vielä kahdeksan tärkeää ottelua edessä. Yhtään helppoa peliä ei ole tiedossa, sillä useat joukkueet kamppailevat pudotuspelipaikasta tai kotiedusta. Jos haluamme pysyä sarjataulukon kärjessä, meidän tulee pelata loppuun asti hyvin vahvasti.

Tšekkihyökkääjä uskoo joukkueensa olevan valmis puolustamaan mestaruutta.

− Jos taistelemme kuten taistelimme tänään, tulemme pärjäämään hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle