Ivan Huml: "En voinut estää kyyneleitäni"

LIIGA / Haastattelu
Ivan Humlin viimeiset katseet kohti Oulua?
Kuva © Timo Savela

Ivan Huml, joka on eniten otteluita Kärpissä pelannut ulkomaalaispelaaja, nautti suuresti viimeisestä ottelustaan Kärpissä.

− Olen kiitollinen ajastani Oulussa. Kun yleisö lauloi ottelun jälkeen nimeäni, se tuntui suuresti sydämessäni. Sen takia kyyneleet valuivat silmistäni, kun kävin ottelun jälkeen kiittämässä yleisöä.

Vuosi sitten Humlin jatkosopimus oli jo katkolla Kärpissä, tänä vuonna tilanne on sama.

− En usko, että ensi kaudella pelaan Oulussa. Minulla ei ole sopimusta minnekään. Toistaiseksi näyttää siltä, että tämä oli melko varmasti viimeinen otteluni Kärpissä. Pidän Suomesta ja Suomen liiga on tuttu, mutta aika näyttää pelaanko enää ensi kaudella Suomessa. Pelaisin mieluiten Suomessa ja varsinkin Oulussa.

− Ehkä päätän urani kasvattajaseurassani Kladnossa, mutta sen aika ei tarvitsisi olla vielä. Oulusta on tullut kotini. Heti kun tulin Ouluun, tunsin, että tämä on oikea paikka minulle. Pelasin peräti viisi ja puoli kautta Oulussa. Se on pitkä aika ulkomaalaispelaajalle olla niin pitkään samassa seurassa. Olen ylpeä siitä, että sain olla näin pitkään Oulussa. Olen pelannut NHL:ssäkin, mutta Oulussa pelaaminen on ollut urani kohokohta.

Lauri Marjamäen valmennuksessa edelliset kolme kautta pelannut Huml kehui ottelun jälkeen Kärpistä Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyvää valmentajaansa.

− Lauri Marjamäen joukkue on ollut todella ammattimainen joukkue. Hänen joukkueessaan on tehty todella kovasti töitä ja kovan työn tulokset ovat kaikkien nähtävissä. Marjamäellä on varmasti loistava tulevaisuus huippuvalmentajana, Suomen maajoukkue saa hänestä mahtavan valmentajan.

Pitkän uransa muista huippuvalmentajista Huml nosti esille yhden nimen.

− Paras valmentajani Marjamäen lisäksi on ollut NHL:ssä valmentanut Bostonin silloinen valmentaja Robbie Ftorek, joka teki paljon töitä saadakseni minut paremmaksi pelaajaksi. Hän on iso syy sille, että jääkiekkoilijana nousin entistä paremmalle tasolle.

Kärpissä ja Oulussa ollutta aikaansa Huml kuvaili herkistyneenä.

− Sydämessäni on iso pala Oulua ja Kärppiä, olen kiitollinen, että sain näin pitkään pelata ja asua täällä Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle