Itsenäisyyspäivä perinteisesti perheen parissa − Meskanen seuraavaksi piste-ennätyksen kimppuun

LIIGA / Haastattelu
Meskanen juhli Mark Floodin ja Joseph Piskulan hellässä otteessa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen Ville Meskanen on yksi tamperelaisten tehonyrkin lenkeistä, ja todella hanakka laukoja. Nuori hyökkääjä luo vaaranpaikkoja vastustajan maalilla illasta toiseen. Meskanen pohdiskeli alkukauttaan, ja Suomen satavuotista itsenäisyyttä videohaastattelussa.

Ilves voitti itsenäisyyspäivän aattona Lukon kotikentällään maalein 2−1. Tupsukorvien hyökkääjä Ville Meskanen oli juhlahumusta mielissään, ja kertailikin tuntojaan illasta haastattelussa.

− Hienoja videopätkiä näytettiin pelikatkoilla. Kyllä tunnelma oli aistittavissa jään tasollakin. Hienointa oli näin armeijan käyneenä, että ymmärtää − tai ei todellakaan ymmärrä, mutta osaa arvostaa sitä, että tämä herra tuli tiputtamaan avauskiekon. Se oli henkilökohtaisesti isoin juttu, Meskanen tunnelmoi.

Avauskiekon pudottanut herrasmies oli 90-vuotias tuomarilegenda ja pitkäaikainen Ilves-puolustaja Pentti Isotalo, joka sai yleisöltä raikuvat suosionosoitukset seisaaltaan − amerikkalaisittain standing ovationit.

Meskanen oli alkukauden sivussa vammojen takia, mutta paluun jälkeen 22-vuotias pelimies on ollut hyvässä vireessä. Viime otteluissa rinnalle on löytynyt kaksi muuta taitoniekkaa, joiden kanssa yhteispeli on loksahtanut kohdalleen.

Ketju, jossa Meskanen pelaa Sami Sandellin ja Eemeli Suomen kanssa on ollut Ilveksen syömähammas viime otteluissa. Meskasen maalinälkä on kohdallaan, vaikkei Lukkoa vastaan verkko heilunutkaan.

− Suuri on nälkä. Nyt, kun on tuntunut uppoavan, niin nälkä kasvaa syödessä.

− Luotan siihen, että kauden mittaan niitä maaleja tulee vielä − enemmänkin kuin Suomella, Meskanen virnistää.

Piste-ennätys ennen joulua − itsenäisyyspäivä perheen parissa perinteitä kunnioittaen

Meskanen ja Suomi ovat hyviä ystäviä keskenään, ja ovat pelanneet yhdessä nuorista pojista asti. Ennemmin syötöistään tutuksi tullut Suomi johtaa Meskasta maalitilastossa muutamalla pykälällä.

Sandellin ympärille kasatun ketjun pelistä huokuu itseluottamus omaan tekemiseen, eikä kolmikko tunnu jännittävän tiukoissakaan paikoissa.

− Hyökkäysalueen pelaamisessamme ei ole mitään sovittua, vaan hommat tulevat selkärangasta. Tietysti jotain pieniä juttuja voi kokeilla, mutta luomuna toimii myös hyvin.

Meskasen henkilökohtainen Liigan piste-ennätys on viime kaudelta, jolloin 44 ottelussa syntyivät tehot 9+11=20. Nyt hänellä on kasassa tehot 9+9=18. Meskanen lupaakin pistää ennätykset uusiksi, ennen kuin joulupukki koputtaa ovelle.

− Montakohan minulta puuttuu siitä? Kyllä minä uskon, että se tulee, Meskanen lataa tarkastuksensa jälkeen.

6. joulukuuta on Suomen sadas itsenäisyyspäivä, ja Meskasten perheessä juhlaa vietetään tiiviisti yhdessä. Nuorella miehellä on myös vastaus valmiina, kun kysytään itsenäisyyspäivän merkitystä − vaikka miltei koulun koekysymykseltä tilanne haiskahtikin.

− Paha kysymys, tuli vähän puskista. Täytyy arvostaa sitä, mitä jotkut ovat tehneet tämän eteen, ja kunnioittaa niitä, jotka ovat taistelleet maamme puolesta. Itse päivä menee varmaan perheen parissa hyvän ruuan ja seurustelun merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle