Immosella selvät kehityskohdat mielessä: "Peli meni puskemiseksi"

LIIGA / Haastattelu
Immonen dominoi aloitusympyrää.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin leirissä oli ehditty kaivaa syitä tappiolle päivää pudotuspeliavauksen jälkeen. Jarkko Immosen mukaan yhtenäisyys on avainteemoja, kun joukkue suuntaa Helsinkiin.

HIFK:lta puutti keskiviikkona kaksi isoa palasta keskikaistalta, kun Juhani Tyrväinen oli pelikiellossa ja Jarkko Malinen putosi kokoonpanosta ottelun alla. Tämän seurauksia on helppo kaivaa aloitustilastosta.

JYPin "huonoin" aloittaja oli Joonas Nättinen, jonka aloitusprosentti oli 66,7. HIFK:n paras aloittaja oli kaksi kertaa aloittanut Vili Sopanen, joka voitti aloituksista toisen. Vain kaksi helsinkiläisten pelaajaa otti yli kymmenen aloitusta, mutta kummankaan aloitusprosentti ei ylittänyt 30:a.

Aloituspisteen kuningas oli Jarkko Immonen, joka iski pöytään hämmästyttävät lukemat. 23 kertaa aloituksessa ei tuottanut yhtäkään tappiota.

− Joku tänään mainitsi asiasta, en edes tiennyt siitä. Se oli ehdottomasti joukkueen vahvuus avausosassa, Immonen kertaa.

− Tarvitsemme kuitenkin terävyyttä jatkotilanteisiin.

Pelin jälkeen JYP-leiristä kuului paljon kommentteja maalinteon tehokkuudesta, mutta nyt analyyseissa oli päästy askelta pidemmälle.

− He pelasivat passiivisemmin kuin odotimme. Pitäisi päästä keskialueen yli paremmin, eikä hyökkäysalueella tyytyä pyörimään ulkopuolella, sentteri analysoi.

Yksi HIFK:n voiton takuumiehistä oli näyttäviä torjuntoja maalilla ottanut Kevin Lankinen.

Muodostuiko hänestä teille peikko?

− Hyvä maalivahti hän on, muttei peikko meille. Pystymme kyllä nostamaan tasoa ja lyömään kakkoskiekkoja sisään, Immonen lupaa.

Lankinen torjui keskiviikkona runsaasti kiekkoja eteensä, mutta HIFK:n tiivis viisikko piti jatkotilanteet vähissä. Konkari peräänkuuluttaa terävyyttä jatkotilanteisiin.

Perjantaille odotetaan eriluonteista peliä, sillä HIFK tuskin lähtee peruuttelemaan kotiyleisönsä edessä. Erityisesti kovempi paine JYP-puolustajille on odotettavissa, mitä kautta myös tunnetaso tulee nousemaan.

Immosen mielessä on perjantain otteluun selvät lääkkeet, joilla voitto haetaan.

− Eilen peli meni puskemiseksi. Oli lähtö nopea tai hidas, se pitää tehdä selvästi ja yhdessä viisikkona, hyökkääjä pyörittelee.

− Painetta tuli yllättävän vähän. Perjantaina on vauhdikkaampaa ja fyysisempää.

» Lähetä palautetta toimitukselle