Ilves-sankari Koivula: "Oli niin hienoa, kun koko Hakametsä räjähti"

Muut Sarjat / Haastattelu
Otto Koivula oli yksi Ilveksen voiton takuumiehistä.
Kuva © Jarno Hietanen
Vasta 17-vuotias hyökkääjä Otto Koivula iski kolmanteen erään kolme tehopistettä Ilveksen ja Bluesin ensimmäisessä loppuottelukohtaamisessa.

Ilves voitti Nuorten SM-liigan ensimmäisessä loppuottelussa Hakametsässä Bluesin värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 6-5.

Yksi Ilveksen sankareista oli kolmannessa erässä tehot 1+2 taululle latonut 17-vuotias hyökkääjä Otto Koivula. Ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa todennäköisesti varattava Ilveksen oma kasvatti ylisti ottelun jälkeen joukkuettaan.

− Kyllä päälimmäiseksi fiilikseksi jäi, kun summeri soi ja kaikki ryntäsivät kentälle juhlimaan. Oli niin hienoa, kun koko Hakametsä räjähti. Uskomaton peli, hieno nousu joukkueelta.

Ilves oli lähes koko ottelun takaa-ajoasemassa, vaikka pelillisesti pysyikin hyvin Bluesin kyydissä.

Kolmannen erän alussa 2-4-tilanteessa Olli Vainion saama hieman kyseenalainen estämisjäähy nosti kuitenkin tunteet pintaan ja aloitti Ilveksen kirin.

− Se oikeastaan oli ottelun käännekohta. Kun saimme tapettua sen jäähyn pois, niin saimme hirveän virran päälle. Siitä se nousu sitten lähti.

Kolme tehopistettä tililleen merkkauttanut Koivula mahtuisi ikänsä puolesta pelaamaan vielä B-junioreissakin, mutta on kuitenkin noussut Ilveksen A-nuorissa vastuunkantajan rooliin.

Otto Koivula tuuletti Ilveksen 4-5-kavennusta.

− Ihan hyvä peli itseltäni, ainakin kolmas erä. Pystyin koko ajan parantamaan peliäni. Hienoa että tuli onnistumisia, ja pystyin auttamaan joukkuetta voittamaan.

Sekä Ilves että Blues marssittivat useita liigajoukkueista tuttuja pelaajia loppuottelusarjaan. Yhteensä liigakokemusta oli kaukalossa lähes 700 ottelun verran. Eron runkosarjapeliin huomaa.

− Kyllä sen tietenkin huomaa. Parempia pelaajia mukana, niin taso kovenee ja vauhti on paljon kovempi kuin tavallisesti.

Ilves päästi Bluesia vastaan peräti viisi maalia. Tällä kertaa tulos riitti voittoon, mutta lukema on silti liian suuri. Resepti on kuitenkin selvä.

− Pitää tiivistää puolustamista, ja kaikkien pitää osallistua siihen. Siitä lähdetään, että noin paljon ei saa mennä omiin. Katsotaan sitten lauantaina vähän vielä tarkemmin Bluesia ja miten he pelaavat.