Ilves-pelaajat: Fyysisyys Ilveksen aseena

LIIGA / Haastattelu
Jatkoaika seurasi Ilveksen harjoituksia muutamaa päivää ennen puolivälierien alkua. Tiukkatempoisen puolitoistatuntisen jälkeen oli sitten aika vaihtaa kuulumisia pelaajiston kanssa.

Tampereen Ilveksen harjoituksissa tiistaina oli varsin vapautunut tunnelma. Vaikka kaukalossa kovaa mentiinkin, niin ilmapiiri oli hyvin rennon oloinen. Lähestyviä pudotuspelejä ei ainakaan ulospäin pystynyt vielä mitenkään aistimaan.

Takana oli raskaan runkosarjan jälkeen vapaa viikonloppu, jonka aikana ajatukset saatiin hetkeksi pois jääkiekosta.

- Muutama päivä on reenattu kovaa, huomenna otetaan varmaan vähän rennommin ja valmistaudutaan torstain peliin. Sen jälkeen ei varmaan juuri enää reenata. Pelataan vaan pääasiassa, Ilveksen ykkösketjun laitahyökkääjä Toni Koivisto valotti viikon ohjelmaa.

Tasainen sarja odotusarvona

Kysyy asiaa keneltä asiantuntijalta tahansa, niin Ilveksen ja HPK:n sarjasta povataan huipputasaista. Ilves-pelaajat ovat samoilla linjoilla asian suhteen.

- Tiukkaa tulee. Hämeen herruus on kyseessä. Ei ole helppoa mennä sinne pelaamaan, mutta tasaväkinen sarja tulossa, siirtoajan lopulla Ilvekseen saapunut Ville Snellman povaa.

Jonas Andersson ja Toni Koivisto ovat samoilla linjoilla Snellmanin kanssa.

- Odotan kovaa sarjaa. Pudotuspelit ovat aina pudotuspelejä ja siinä sen hienous piileekin. Pelasimme paremmin kuin he joulun jälkeen ja voitimme enemmän pelejä. Hyvä sarja tulossa, Andersson sanoo.

- Varmaan aika tasaista, molemmat ovat liikkuvia joukkueita ja pystyvät nopeaan pelinkääntämiseen. Me lähdetään voittamaan tätä sarjaa ja vaikka menisi seitsemänteen peliin, niin ei ole väliä.

HPK kova kotonaan

Pelaajiston kanssa keskustellessa HPK:n vahvuuksista nousi päällimmäisenä mieleen vahva kotikenttäetu.

- Paha joukkue, varsinkin Hämeenlinnassa. Siellä on kuitenkin monesti maalilaulu kuultu liian monta kertaa, puolustajien pistepörssikuningas Ville Koistinen antaa tunnustusta Hämeenlinnan suuntaan.

Lyötynä Koistinen ei kuitenkaan sarjaan lähde.

- He ovat kuitenkin pelanneet kevätkaudella huonommin. Kyllä meillä on ihan iskun paikka.

Myös Toni Koivisto myöntää Ritarihallissa voittamisen vaikeuden.

- Hämeenlinnassa on varmaan vähän vaikeampaa, sekin riippuu ihan siitä miten kaverilla ja itsellä lähtee peli kulkemaan.
Kyllä me kuitenkin vähintään se yksi voitto sieltä haetaan. Pakkohan se on. Ei siinä paljon vaihtoehtoja jää.

Fyysisyys Ilveksen aseena

Puolivälieräsarjasta on odotettavissa sekä luistelu-, että taklausfyysinen. Ilveksellä kookkaampana joukkueena pitäisi olla fyysinen yliote. Pelaajat vahvistavat asian Jonas Anderssonin suulla.

- Luisteluvoimassa olemme jotakuinkin tasoissa, mutta meillä on fyysisempi joukkue kuin heillä. Meidän on käytettävä kokoamme ja pistettävä heidät koville.

- Meillä on fyysinen etu puolellamme. Kovasti luistellaan ja kyllä välillä tulee taklailtuakin, Ville Snellman vahvistaa.

Ville Koistisenkin ajatukset asiasta ovat samansuuntaiset.

- Kyllä vähän pitää peliä koventaa. Ei HPK mitenkään fyysinen joukkue ole. Enimmäkseen taitojoukkue.

Pelkkään ryskäämiseen ei Koistinen kuitenkaan peliään perusta.

- Ei tällä kropalla voi mitenkään ylikovaa pelata, vaan tehdä sen minkä osaa parhaiten.

Uusia ratkaisijoita?

Jonas Anderssonin mukaan pudotuspeleissä jokaisen pitää nostaa tasoaan. Yhteishengestä ja taistelutahdosta ei hänen mukaansa Ilveksen menestys jää kiinni.

- Meillä on mahtava henki pukukopissa ja jokainen on valmis taistelemaan joukkueen puolesta.

Ville Snellman puolestaan muistuttaa pudotuspelien yllätyksellisyydestä. Kuka tahansa voi nousta sankariksi.

- Playoffeissa jokainen voi ottaa sitä isoa roolia. Neloskentän työmyyrä voi olla tärkein pelaaja joukkueelle.

Runkosarjan loppuvaiheilla huikeaan vireeseen äitynyt Ilveksen ykkösvitja Koivisto-Lindgren-Pesonen jatkaa lentoaan vielä pudotuspeleissäkin. Ainakin mikäli Toni Koivistoa on uskominen.

- Uskon ja luotan siihen, että pystymme pitämään tasomme ja vielä parantamaan sitä pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle