Ilves-nuorten kapteeni Nieminen: "Keväällä olemme valmiita"

Muut Sarjat / Haastattelu
Ville Nieminen (vas) uskoo, että keväällä nähdään taas nälkäinen ja taisteleva Ilves A.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

Ulkojäiden konkari, kaikissa kolmessa A-nuorten Talviklassikko-otteluissa pelannut Ville Nieminen ei ollut tyytyväinen Tapparalle hävityn ottelun jälkeen.

− Voitto olisi pitänyt ottaa. Nämä ovat hienoja tapahtumia, kyllä näistä olisi mahtavaa raapia voitotkin. Kyllä nyt jäi paska maku suuhun, kun joutuu lähtemään joulutauolle tällä mielellä, Nieminen sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäistä kauttaan A-nuoria kipparoiva Nieminen löysi kuitenkin tappiosta myös hyvää.

− Ainakin on nälkää sitten, kun tammikuussa pelit jatkuvat.

Niemisen mukaan kolme ulkojäillä järjestettyä Talviklassikkoa eivät ole kamalasti eronneet toisistaan. Toki viime vuonna paikallispelissä mätettiin jopa 11 maalia. Kaksi muuta ulkoilmaottelua ovat päättyneet maalin erolla.

− Kova vauhti tuolla on, taklauksia ja kontaktia tulee. Paikallisottelut ovat aina tiukkaa taistelua, eivät ne kamalasti siitä muutu.

Joukkuekaverit edellä

Jo B-junioreissa kapteenin C-kirjainta kantanut Nieminen pitää paljon ääntä penkillä. Ohjeet ja tsemppihuudot kaikuvat kapteenin suusta joukkuekavereille.

− Koitan mahdollisimman hyvin tsempata joukkuekavereita. Olen sellainen välittäjätyyppi. Joukkuekaverit ovat minulle tärkeimpiä. Yritän auttaa heitä, ja kentällä koitan näyttää esimerkkiä.

Kentällä Nieminen painaa aina sata lasissa. Hän pääsee usein myös vastustajan ihon alle.

− Kun pientä juttua heittää ja antaa vähän mailaa silloin, kun tuomari ei näe, niin aika pian pääsee ihon alle. Silloin pitäisi vaan itsekin pitää pää kylmänä.

Talviklassikossa Nieminen sai kaksiminuuttisen pelikatkon jälkeisessä aloituksessa poikittaisesta mailasta.

− Joskus tunnelataus menee vähän yli ja tulee tehtyä huonojakin ratkaisuja.

Kehitystä koko syksy

Viime kevät päättyi Niemisen osalta juhliin, kun Ilveksen A-nuoret ratkaisivat mestaruuden Espoossa. Viime kevään jälkeen Ilveksen joukkue on kokenut suuren muutoksen, sillä pelaajia lähti niin Liigaan kuin rapakon taakse juniori- ja yliopistosarjoihin.

− Porukka muuttui aika paljon, mutta meillä on noussut ihan uusia, isoja johtavia pelaajia, Nieminen kehui.

− Esimerkiksi Koppasen Joona on näyttänyt hyvää esimerkkiä ja puolustajista Mäntylän Henry luo jykevänä kaverina itseluottamusta nuoremmille.

Nieminen on tyytyväinen myös koko joukkueen alkukauteen: peli on kehittynyt syksystä ja myös A-nuoriin nostetut pelaajat ovat ottaneet hyvin paikkansa joukkueesta.

Ilves-kapteeni uskoo, että ensi keväänäkin joukkue menee pitkälle.

− Niinhän se on, että keväällä vasta parhaat joukkueet puhkeavat kukkaan. Uskon, että keväällä olemme valmiita.

» Lähetä palautetta toimitukselle