Ilves nousi jo kurkistusetäisyydelle porilaisista − Koivula: "Emme anna Ässille yhtään helppoa"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves nousi Pelicans-voitollaan jo kahden pisteen päähän Ässistä ja viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tupsukorvien nuori hyökkääjä ei harmittele sitä, ettei hänen nimensä ole yleisimpien maalintekijöiden joukossa. Koivula uskoo, että Ilves sai peloteltua patapaitoja vahvalla paluullaan olympiatauolta.

Ilves nollasi kotihallissaan tiistain kamppailussa Pelicansin 3−0. Otto Koivula ei pisteiden syrjään päässyt, mutta päävalmentaja Karri Kiven sanoin "joukkueessa ei ollut sivusta katsojia". Nuoren hyökkääjän mukaan pelihalut olivat äityneet olympiatauon aikana koviksi, ja se näkyi kaukalossa hyvinä asioina.

− Paljon olimme tauolla odottaneet, että pääsemme taas pelaamaan. Tämä oli kauden tärkein peli tähän mennessä. Tämä oli tylyä lätkää, emmekä antaneet Pelicansille paljon paikkoja. Riku Helenius pelasi maalilla upean pelin. Keskityimme ennen peliä siihen, että saisimme avauserään hyvän lähdön, ja veimmekin sitä hyvin. Toinen erä oli sitten vähän vaikeampi, analysoi Koivula.

Ilves johti ensimmäisen erän jälkeen maalilla, mutta kenttätapahtumien perusteella lukemat olisivat voineet olla tylymmätkin. Vaikka tupsukorvat pelasivatkin liki moitteettoman illan, löysi Koivula joukkueen tekemisessä viilattavaa.

− Avauserä oli aikalailla parasta peliämme, varsinkin puolustussuuntaan. Vaikea tällaisen hyvän pelin jälkeen sanoa, mutta paineen alla täytyisi pystyä rauhoittamaan peliä ja tekemään järkevämpiä ratkaisuja. Paineen kertyessä olemme hieman äkkipikaisia roiskimaan.

Vapiseeko porilaisten puntti?

Koivula on muutaman pisteen päässä omasta Liigan piste-ennätyksestään, vaikka häneen osoitettiin kovia odotuksia ennen kautta. Hän ei ota paineita omasta pisteidenteostaan, vaan pyrkii tekemään oikeita asioita joukkueen edun nimissä.

− Molempiin suuntiin pyrin tekemään kovasti töitä. Jos saan jonkun paikan, niin hyvä. Tässä kohtaa kautta ei ole väliä, kuka ne maalit tekee. Pudotuspelipaikan jahdissa pystyy nauttimaan voitosta, ja menee eteenpäin kohti seuraavaa koitosta.

Tamperelaiset kirivät jo miltei mahdottomalta tuntuneen eron Ässiin lähes kiinni. Tällä hetkellä joukkueet erottaa vain kaksi pistettä. Porilaisilla on yksi ottelu Ilvestä enemmän jäljellä. Paineet ovat 19-vuotiaan mukaan nyt patapaidoilla.

− Hieman pelottelimme heitä jo. Heillä on seuraavaksi SaiPa vastassa, joten emmeköhän kannusta lappeenrantalaisia, heitti Koivula.

Ilves pelaa joka ilta aina vain tärkeämmistä pisteistä. Seuraavaksi vuorossa on runkosarjan viimeinen paikallispeli.

− Meillä on perjantaina taas kauden tärkein peli edessä, kun pelaamme Tapparaa vastaan. Lataamme siihen otteluun itsemme täysillä, emmekä anna Ässille yhtäkään helppoa pistettä eteen, Koivula totesi päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle