Ilveksen kausi päättyi pettymykseen − Aalto näki synkässä pilvessä hopeareunuksen

LIIGA / Haastattelu
Aalto oli kauden päätyttyä ylpeä joukkueensa suorituksesta.
Kuva © Jarno Hietanen

Ilves hävisi Tapparalle puolivälieräsarjan seitsemännen ottelun maalein 2−0. Tappara eteni välieriin HIFK:ta vastaan, ja Ilveksen kausi päättyi. Kokenut Ilves-puolustaja Teemu Aalto kertasi ottelua ja ottelusarjaa.

− Oli riittävä määrä paikkoja. Vastustaja puolusti lopussa hyvin, jolloin emme saaneet enää tilanteita. Tiukka paikka tällainen paikallispelisarja. Kukaan ei varmasti uskonut, että tästä tulisi tällainen, Aalto pyöritteli.

Tappara iski kaksi maalia heti ottelun alussa, ja pitkään näytti siltä, että kirvesrinnat menevät ottelussa menojaan. Ilves pääsi kuitenkin otteluun mukaan.

− Heikon alun jälkeen olimme mukana pelissä. Ei jäänyt fysiikasta kiinni, laukoi Aalto.

Ilves laittoi hallitsevan mestarin todella ahtaalle, ja jatkava joukkue ratkesi vasta aivan viime metreillä. Päävalmentaja Karri Kivi ja muu valmennusryhmä keräsi Aallolta kehut.

− Hyvä usko oli joukkueen sisällä. Yhdessä valmennuksen kanssa saimme aikaan vahvan suorituksen keväälle. Tunnetila joukkueessa oli hyvä.

Myös nuori joukkue teki vaikutuksen kokeneeseen puolustajaan. Aalto näki koko kauden nousujohteisena suorituksena.

− Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta. Pystyimme parantamaan pitkin kautta. Se on kova suoritus, että jätkät pystyvät kasvamaan noin paljon kauden aikana.

Ilves esiintyi kevään peleissä raikkaampana kuin aikoihin. Aallon mielestä syy hyvään tekemiseen oli selvä. Kiven miehistö oli pitkin sarjaa yhtenäinen ja taisteleva.

− Kenenkään ei tarvinnut jännittää tai puristaa. Sen näki varmasti, että olimme pelirohkeita, emmekä sortuneet roiskimiseen. 

39-vuotias Aalto ei vielä lähtenyt pohdiskelemaan jatkoa sen pidemmälle.

− En pysty sanomaan vielä mitään. Nyt täytyy ottaa aikalisä, päätti Aalto.

» Lähetä palautetta toimitukselle