Ilveksen Kainulainen tyrmää Liigan mätkäisemän sakon: "Mennään päätyyn saakka"

LIIGA / Haastattelu
Vesa Kainulainen avasi Ilveksen kantaa voittoisan KalPa-ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen viimeisin viikko on ollut myrskyisä. Uusien omistajajärjestelyiden lisäksi tapetilla on ollut Michael Keräsen hankinta, joka on tuomassa tamperelaisjoukkueelle 100 000 euron sakon Liigalta. Ilveksen hallituksen entinen puheenjohtaja Vesa Kainulainen avasi tilannetta voittoisan KalPa-ottelun jälkeen kertomalla kaikkien Liiga-seurojen olleen täysin tietoisia tapahtumista.

Keräsen hankinnan aiheuttama myrsky on peräisin Liigan käytännöstä, jossa KHL:ään riitaisasti lähteneen Jokereiden kanssa ei haluta käydä pelaajakauppaa kesken kauden. Vesa Kainulainen painottaa sopimuksen olevan ainoastaan käytäntö, josta on erilaisia tulkintoja.

− Kaksi viikkoa tutkittiin sitä asiaa Keräsen irtisanoutuessa Jokereista. Ilves ei ole koskaan tehnyt mitään sopimuksia Jokereiden kanssa ei ennen irtisanomista eikä sen jälkeen.

− Toinen käsitys, mikä tuntuu olevan julkisuudessa, niin kerron sen tässä: ei ole olemassa sopimusta. On vain käytäntö, jonka toiset ymmärtää toisella tavalla ja toiset toisella. Silloin, kun me tutkimme asiaa, niin me tutkimme nimenomaan juridiselta puolelta. Me olemme täysin varmoja, että meidän tulkinta on laillisesti pätevä.

Kainulainen painottaa Ilveksen toimineen asiassa avoimesti. Vaikka tulkinta-asiat aiheuttivatkin närää muissa seuroissa, asian vieminen eteenpäin tapahtui yllättäen.

− Tämä asia käytiin rehellisesti ja avoimesti kaikkien Liiga-seurojen kanssa läpi sen kahden viikon aikana. Meillä on olemassa siitä kirjeenvaihto. Kaikki seurat ovat olleet alusta asti tietoisia siitä, mitä me ollaan tästä asiasta mieltä - koko ajan.

− Me toimimme avoimesti ja rehellisesti kaikkiin suuntiin.

Ilveksen tiedot mediasta

Muiden Liiga-seurojen salamyhkäinen toiminta ei saa Kainulaiselta kehuja. Ilvekselle ei ole tullut tietoja asiasta kuin median välityksellä. Erityisesti harmittaa tapauksen ajankohta, joka on päällekkäin omistajajärjestelyiden kanssa.

− Muut seurat antoivat omia mielipiteitä aiheeseen, jotka me korjattiin terävöittämällä meidän käsitystä. He päättivät käsitellä tätä johtoryhmässä ja nyt sitten Liigan hallituksessa.

− Tosin mekään emme ole saaneet kuin julkisuudesta lukea Liigan hallituksen päätöksestä. Ei sellaista ole Ilveksen toimistoon tullut.

− Erittäin harmillista, että tämä tulee juuri tähän kohtaan esille ja julkisuuteen. Ollessani hallituksen puheenjohtaja, kun näitä asioita tehtiin, niin me oltiin todella huolellisia. Me käyvimme sen johtoryhmässä läpi, eli hallituksen ja Esa Honkalehdon kanssa.

Oikeuteen vieminen mahdollisuutena

Kainulainen vaatii asian täydellistä läpikäyntiä. Oikeustaistoon lähteminen on vaihtoehto, jota ei suljeta pois. Asiasta päätetään kuitenkin vasta yhtiökokouksessa.

− Jos tämä asia halutaan viedä päätyyn saakka niin minä henkilökohtaisesti ehdotan yhtiökokouksessa, että käydään tämä asia läpi niin avoimesti meidän omistajien kesken, että ne saa perehtyä myös kaikkeen siihen aineistoon, jonka pohjalta me on päätös tehty.

− Päättäköön yhtiökokous oikeuteen viemisen. Minä voin henkilökohtaisesti ottaa asian esille, mutta se ei ole minun päätettävissä.

Lisäksi Liigan päätös on viemässä Ilvekseltä pois tulevan kesän harjoitusottelut muita kotimaisia joukkueita vastaan. Kainulainen peräänkuuluttaa Liigan tehtävää suomalaisen jääkiekkoilun edistäjänä.

− Nehän ovat Liigan ja Liigan johtoryhmän päätöksiä. Katsotaan niiden pätevyys sitten, kun mennään päätyyn asti. Katsotaan, missä oikeusturva menee Suomessa. Onko tämä Liigan kannalta suomalaista jääkiekkoa edistävä asia, että tuodaan tällä tavalla esille?

» Lähetä palautetta toimitukselle