Ilveksen epäonnen soturi Laatikainen: "Taputus perseelle ja eteenpäin"

LIIGA / Haastattelu
Laatikainen pysyi omasta maalista huolimatta positiivisena.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen puolustuksen kokenein lenkki Arto Laatikainen joutui epäonniseen tilanteeseen Liigan runkosarjan avauskierroksen ottelussa. Tapparalle kärsitystä tappiosta huolimatta Laatikainen oli positiivisella mielellä illan otteista.

Tappara voitti Ilveksen tylyin 3−0-lukemin, mutta kokenut puolustaja Arto Laatikainen näki tuloksen takana positiivisiakin asioita.

− Oli hauskaa niin sanotusti korkata kausi. Tykkäsin ilmeestä, jolla pelasimme tänään. Tappara teki aika kovalla prosentilla pusseja tänään. Tampere Cupissa pelatusta ottelusta olimme menneet paljon eteenpäin, tuumasi Laatikainen.

Tappara teki kaikki ottelun maalit. Laatikaisella oli selvä näkemys siitä, miksi pelissä kävi niin kuin kävi.

− Saimme riittävästi laukauksia. Emme hävinneet ottelua niiden puutteeseen, mutta maalinedustoimintaa täytyy parantaa. Emme saaneet tarpeeksi toimintaa Tapparan maalille, harmitteli kokenut puolustaja. 

Tapparan kolmannessa maalissa Laatikaiselle sattui ikävä tilanne, kun Otso Rantakarin lähettämä kiekko kimposi puolustajan jalasta omaan verkkoon.

− Onneksi on sen verran pelejä alla, että näkee tilanteen kokonaiskuvan paremmin. Olimme tehneet paljon virheitä jo ennen kuin kiekko oli maalissa. Tappara pääsi todella lähelle kisuttelemaan, ja alivoimamme joutui pelaamaan todella pienenä. Silloin on vaikea lukea syöttökulmia pois, Laatikainen analysoi.

− Veskari joutui tulemaan vastaan ja vastustajalla oli silti kolme syöttöpaikkaa.

37-vuotias puolustaja tiesi kertoa, miten vastaavanlaisista, melko usein sattuvista tilanteista pääsee yli.

− Taputus perseelle ja eteenpäin. Kausi on pitkä ja pelejä on paljon. Tuollaisia tilanteita tulee suuntaan ja toiseen vielä monta kertaa.

Ilves matkustaa lauantaina Poriin, jossa vastaan asettuu Ässät.

− Saimme koneet käyntiin. Nopeat palauttelut tästä, ja huomenna valmiina peliin, täräytti Laatikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle