Ilveksen A-nuorten päävalmentajalta täyslaidallinen liitolle: "Tämä oli saatana kaukalopalloa!"

Muut Sarjat / Haastattelu
Omat pelaajat keräsivät Sami Hirvosen kehut JYP-voiton jälkeen. Liiton suuntaan Hirvonen sen sijaan lähetti ison kasan risuja.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Nuorten SM-liigan Villi kortti -kierroksella Ilves selvitti tiensä puolivälieriin kaatamalla JYPin kahteen otteeseen. Ilveksen A-nuorten päävalmentaja Sami Hirvonen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, mutta antoi haukut ensimmäisen pudotuspelikierroksen systeemille.

JYP ja Ilves mittelivät paremmuudestaan eilen ja tänään. Villi kortti -kierroksella jatkoon selviytyi paras kahdesta -systeemillä. Jos voitot olivat kahden ottelun jälkeen tasan, pelattiin 20 minuutin jatkoerä kolmella kolmea vastaan. Jatkoerä pelattiin loppuun asti. Jatkoerä ei loppunut ensimmäiseen maaliin.

Hakametsässä JYPin ja Ilveksen paremmuus ratkottiin juuri pitkän kaavan mukaan.

− Kyllähän tämä jatkoerä on jonkun saatanan älynväläys. Eihän tällä 3−3-pelillä ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa. Tämä oli saatana kaukalopalloa! päävalmentaja Sami Hirvonen puhisi pelin jälkeen.

Hirvonen ei keksinyt hyvää sanottavaa jatkoerän säännöistä.

− Tässä pelataan juniorikiekkoa ja tarkoituksena on kehittää pelaajia. 5−5-pelissä maali tulisi varmasti yhden erän aikana. Olen ihan varma siitä.

Ilves pelasi viimeisen runkosarjan ottelunsa tiistaina. Viime viikolla pelejä oli kaksi. Hirvosen mielestä runkosarjan viimeiset ottelut olisi voinut pelata tiiviimmin, jotta jo villi kortti –kierrokselle olisi saatu sarjaksi paras kolmesta. Esimerkiksi viime viikon keskiviikkona mikään joukkueista ei pelannut.

− Ainakin lyhyen matematiikan oppineena se yksi ottelu olisi viime viikolle mahtunut. Tietysti herrat päättävät ja me pelaamme. Nyt pudotuspelit ovat järkevät tästä eteenpäin.

Ässistä jäi hampaankoloon

Ilves päätyi villi kortti –kierrokselle erikoisella tavalla. Joukkue voitti runkosarjan viimeisessä pelissä Ässät, minkä seurauksena Ilveksen sijoitus oli neljäs, eli viimeinen suora puolivälieräpaikka oli taskussa.

Ottelun jälkeen pelin lopputulos muutettiin, koska Ilveksen kokoonpanossa seitsemäntenä puolustajana pelasi Miska Kukkonen, jonka kymppitili oli täyttynyt edellisessä pelissä. Ilveksessä kymppitilin täyttymistä ei kuitenkaan huomattu. Kukkosen ensimmäinen kymppi napsahti tilille lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Joukkueiden täytyy pitää käsin kirjanpitoa pelaajien kympeistä.

− Se on ihan uskomatonta. Emme pysty sujauttamaan esimerkiksi LeKissä pelaavaa pelaajaa kokoonpanoon, Hirvonen kertoi.

− Luulisi, ettei se kamalasti maksaisi, jos sivua uudistettaisiin niin, että ei pystyisi syöttämään pelikiellossa olevaa pelaajaa järjestelmään.

Hirvonen kertoi, että pelaajille langetetut kympit näkyvät tietokoneella eriteltynä. Muissa laitteissa erottelua ei näy.

− Tänä päivänä kaikki katsovat tilastoja tabletilla tai Android-puhelimella.

Ilveksellä jäi näytettävää Ässille viimeisen runkosarjapelin jälkeen. Joukkue lähtee mielellään ottamaan revanssia porilaisista pudotuspeleissä.

− En ole vielä kerennyt miettiä ässäpeliä, mutta kyllä me jotain keksimme. Huomenna alamme punoa uusia juonia, Hirvonen sanoi virnuillen.

Ensimmäinen puolivälierä Ilveksen ja Ässien välillä pelataan sunnuntaina Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle