Ilvekseen pikakomennuksen saanut Kallela: "Koskaan ei kerrottu mitään syytä"

LIIGA / Haastattelu
Toni Kallelalta ei yritystä puuttunut debyyttiottelussaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tapparan sopimuspelaajana keskiviikkoaamuun herännyt Toni Kallela luuli pelaavansa illalla Kiekko-Vantaata vastaan Lempäälässä. Tie vei kuitenkin yllättäen tupsukorvapaitaan.

Ilveksen ykkösketjussa 16 minuuttia pelannut Toni Kallela enemmän kuin tuplasi kauden tähänastiset peliminuuttinsa Liigassa. Vastassa oli heti ensimmäisessä ottelussa seura, johon Kallella oli sopimus vielä pelipäivän aamuna.

− Tosi nopeita liikkeitä tänään tapahtui, oli kyllä vähän erikoisempi päivä.

− Olin päiväunilla, kun tuli soitto, että tänne pääsisi tulemaan. Ei siinä sen ihmeellisempää. Kävin hakemassa Lempäälästä kamat, ja tulin Hakametsään.

Soittaja oli Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Pajuoja, joka antoi Kallelalle puoli tuntia miettimisaikaa seuranvaihtotarjoukseen.

− Ei siinä hirveän kauan tarvinnut miettiä. Kyllähän sitä aina haluaa Mestiksestä päästä Liigaan pelaamaan. Ja vaikka nyt on Tapparaan diili ollutkin, niin LeKissähän minä olen pelannut.

Lempäälän myötä siirto paikallisvastustajan riveihinkään ei tuntunut Kallelasta sen ihmeellisemmältä.

− Ei siinä ollut mitään sellaista. LeKissä olen ollut oikeastaan koko tämän vuoden, en ole paljon täällä pyörinytkään. En ole treenannutkaan täällä käytännössä koko kautena.

Lempäälässä tällä kaudella 30 ottelussa tehot 12+12 summannut Kallela oli oikeastaan koko Tappara-sopimuksensa ajan tehokas pelaaja sarjatasosta riippumatta. Viime kaudella 14 liigaottelussa kirvesrintojen riveissä syntyi mukiinmenevät tehot 4+2. Silti vastuuta ei tuntunut heltiävän.

Koskaan ei kerrottu mitään syytä, ei edellinen eikä nykyinen valmentaja.

− En tiedä, en osaa sanoa miksi. Pelilliset asiat sitten ilmeisesti. Ei ole ollut mitään riitoja.

Syytä näyttöpaikkojen vähyydelle Tapparassa ei ole tiedossa.

− Koskaan ei kerrottu mitään syytä, ei edellinen eikä nykyinen valmentaja. Tänä vuonnahan en päässyt oikeastaan edes kokeilemaan täällä, ei tarvinnut edes kysellä.

Kemiat valmentajien kanssa toimivat Kallelan mukaan kuitenkin ainakin periaatetasolla.

− Ei minulla oikeastaan ikinä ole ollut valmentajien kanssa mitään skismaa. Toiset vaan päästävät pelaamaan ja toiset eivät. Suurimmaksi osaksihan se on sitten kuitenkin itsestä kiinni.

Katkeruutta ei Kallela kuitenkaan suostu myöntämään.

− Turha tässä on mitään ruveta huutelemaan. Tapparassa en vain päässyt pelaamaan. Yritin tehdä parhaani, ja jos se ei riitä, niin sitten se ei riitä.

− Onhan se tietenkin vähän hullu tilanne, mutta pelaajahan siihen ei voi oikeastaan vaikuttaa, muuten kuin että pelaa hyvin. Jos ei sittenkään pääse pelaamaan, niin sitten ei voi mitään.

Ennen Kallelan Tappara-sopimusta keväällä 2013 liikkui huhuja myös miehen siirtymisestä nykyiseen seuraan Ilvekseen. Virityksiä tupsukorvien suuntaan ei aiemmin ole Kallelan mukaan kuitenkaan ollut.

− Ei niitä ole ollut, kyllä ne taisi melkolailla olla huhupuheita kaikki. Paljon itsekin kuulin silloin huhuja, että olisin huudellut ties mitä Kuopion torilla. Mutta Ruotsissahan minä olin silloin, ei tullut paljon edes pyörittyä Kuopion torilla, Kallela tuhahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle