Ilomäki Dufvan perässä Raumalle: ”Paikka kehittyä”

LIIGA / Haastattelu
Arttu Ilomäki odotteli jo kovin odotuksin kauden alkua.
Kuva © Ilari Isotalo
Lukon yksi mielenkiintoisimpia vahvistuksia alkavalle kaudelle on harjoitusotteluissa pirteästi esiintynyt Arttu Ilomäki. Risto Dufvan valmennuksessa Tapparassa liigarinkiin noussut nuori hyökkääjä kertoi tutulla valmentajalla olleen suuri merkitys Raumalle siirtymiseen.

Lukon syksyn ensimmäinen täyspitkän ottelun voitto jäi perjantai-iltana heikkoa päätöserää vaille valmiiksi, kun kotijoukkue Pelicans käänsi harjoituspelin kolmannessa erässä itselleen. Läpi turnauksen Lukon pirteimpiä otteita esittänyt Arttu Ilomäki oli pelin jälkeen luonnollisen pettyneellä päällä.

– Harmittaa niin paljon, ettei mitään rajaa. Mentiin häviämään peli tuolla tavalla, vaikka paikkoja oli ratkaista itsekin peli tilanteiden puolesta. Nähtiin, ettei meidän pelaamisemme ole vielä sillä tasolla, jotta pystytään ratkomaan pelejä.

Yhden turnauksen komeimmista maaleista henkilökohtaisella suorituksellaan perjantaina Torpedoa vastaan värkännyt Ilomäki kertoi taipaleen uudessa joukkueessa alkaneen alkuvaikeuksien jälkeen muuten positiivisissa merkeissä.

– Vaikeaa oli tauon jälkeen. Oli ensimmäinen kesä pitkään aikaan, kun en ollut jäällä ollenkaan. Sen takia tuntumaa ei ollut alussa lainkaan, mutta nyt sekin alkaa hiljalleen löytyä sieltä. Joten kiva on taas pelata, Ilomäki kertasi paluutaan pelaamisen makuun.


Arttu Ilomäki odotteli jo kovin odotuksin kauden alkua.

Raumalle kehityksen perässä

Edellinen kausi oli Ilomäelle monessakin mielessä merkittävä. Hieman yllättäen loppukaudesta paikan liigajoukkueessa ottanut hyökkääjä oli alkukevään positiivisia yllätyksiä tamperelaisryhmässä.

– Päällimmäisenä jäi mieleen hyvä loppukausi. Kausi A-junioreissakin lähti mainiosti liikkeelle, ennen kuin ruvettiin häviämään pelejä. Loppukaudesta pääsi pelaamaan ylös ja oppi oikeasti sen, mitä se ammattilaisuus on.

14 ottelussa tehot 4+7 väsännyt sekä sentterinä että laiturina pelaamaan pystyvä ikurilainen teki viime kauden päätteeksi ison ratkaisun. Tappara sai jäädä, kun nuorukainen siirtyi Risto Dufvan perässä Lukkoon.

– Valmentaja halusi mukaan ja kysyi, lähdenkö kehittymään. Se oli yksi suurimpia syitä varmasti. Myös se, että pääsi Tampereelta pois, vaikutti. Pääsi vähän muuallekin katsomaan, miltä touhu näyttää. Samalla tämä on hyvä mahdollisuus kasvaa ihmisenä.

Päätöstä ei ole hyökkääjään mukaan tarvinnut katua. Kaikki on sujunut Raumalla tähän asti Ilomäen mukaan suunnitelman mukaisesti.

– Hyvältä on ratkaisu tuntunut tähän asti. Tämä on kaikin puolin hyvä paikka kehittyä. Kovaahan saan täällä töitä tehdä, että mahdun pelaamaan. Sen olen kuitenkin valmis tekemään, en mä muuten olisi kotoa lähtenyt.

Monipuolisuutta ja tehoja hyökkäyksessä

Tulevan kauden omasta panoksestaan uudelle joukkueellensa Ilomäki korosti ennen kaikkea monipuolisuutta. Tarkoitus on kehittyä hyväksi ja tasaiseksi hyökkääjäksi myös liigatasolla.

– Haluan itse tuoda onnistumisia hyökkäyspäähän. Sen lisäksi tavoitteena on pystyä pelaamaan omassa päässä puhdasta peliä. Kokonaisvaltaista tekemistä lähden nyt opiskelemaan ja yritän kehittyä mahdollisimman paljon siinä.

Kesän aikana 21-vuotias hyökkääjä on kiinnittänyt harjoittelussaan katseensa erityisesti liikkeeseen, mikä Ilomäen mukaan näkyykin toivottavasti jo ensi kauden pelissä.

– Luistelua olen nyt kehittänyt, se on ollut tähän asti se isoin ongelma. Sitä olen yrittänyt parantaa kaikin keinoin. Sekä tietenkin puolustuspelaamista. Haluan olla työteliäs pelaaja, joka ei päästä omiin maaleja. Hyökkääjä, joka luistelee täysiä puolustuksen eteen ja tekee hyökkäyksessä temppuja.

Millaisia odotuksia ja tavoitteita Ilomäellä on ensi kaudelle?

– Pistepörssin voitto, taustalla kuntopyörää rääkkäävä Kimmo Koskenkorva heittää ennen nuorukaisen omaa vastausta. 13 vuotta nuorempi seuratoveri on kuitenkin vielä hieman maltillisempi tulevalle sesongille.

– Olisi hienoa päästä näkemään sitä pleijari-elämää. Joukkueena pärjääminen ja henkilökohtaisesti itse pelaamaan pääseminen ovat niitä tämä kauden isoimpia tavoitteita. Pisteet tuleva sitten sen pelaamisen myötä, nuorukainen kertaa haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle