"Ilmiö" on jälleen ilmiömäinen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Perttu Lindgrenin vaisuus SM-liigapeleissä on herättänyt puhetta pitkin syksyä. Myöskään nuorten MM-turnauksen alla Suomen ykkössentterin otteet harjoituspeleissä eivät aiheuttaneet riemunkiljahduksia. MM-turnauksessa "Ilmiö" on kuitenkin näyttänyt epäilijöille, että kyvyt on tallella.

Suomi-Sveitsi-ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut epäilystäkään. Suomen numero 15, Perttu Lindgren teki huikean työmäärän alivoimalla ja oli mukana kaikissa Suomen maaleissa ylivoimalla.

- Emme olleet ihan niin terävinä kuin Tshekki-pelissä. Siinä pelasimme hyvin 60 minuuttia, nyt tuli välillä suvantovaiheita. Varsinkin jäähyjä tuli ihan liikaa, vaikka olemme puhuneet, että ei otettaisi niitä, Lindgren kritisoi.

Runsaiden erikoistilanteiden vuoksi Suomen ykköshyökkääjä joutui urakoimaan tosissaan. Jääaika ei kuitenkaan painanut jaloissa.

- Kun peli kulkee, ei sitä huomaa, vaikka alkaakin painaa, Lindgren huomautti.

Suomen ykköskentällinen tekaisi kaikki Suomen neljä maalia ylivoimalla. Oskar Osala viimeisteli maaleista kaksi. Vaasalainen siirrettiin vasta turnauksen alla ykkösketjuun. Lindgrenin mukaan Osala täydentää hänen ja Mikko Lehtosen muodostamaa taitokaksikkoa hyvin.

- Hän sopii tosi hyvin ketjuun, koska on tottunut pelaamaan suoraviivaista peliä. Olemme pyrkineet muutenkin pelaamaan yksinkertaisesti, että emme jää turhaan siniviivoille kikkailemaan, vaan pistetään kiekkoa päätyyn, jos tulee tiukka tilanne, Lindgren kuvaili.

- Kun on huomattu, että maaleja tulee, on pyritty pelaamaan entistä enemmän puolustuksen kautta.

Lindgren itse keräsi pisteet 1+3 ja nousi turnauksen pistepörssin kärkipaikalle. Seuraavan kerran pistetiliä on mahdollista kartuttaa jo sunnuntaina, kun vastaan tulee Venäjä.

Syksyn harmaus jäänyt taakse

Lindgrenin toisen liigakauden ensimmäinen puolikas on sujunut odotuksia heikommin. Syksyn 24 liigaottelussa on syntynyt vain yksi maali. Syöttöpisteitä on sentään tilille kertynyt tusinan verran.

Tehopisteitä suurempi huolenaihe on ollut kuitenkin Lindgrenin peliesitysten vaisuus. Tuttu iloinen, jopa leikillinen ote pelaamiseen on puuttunut.

- En tiedä mikä siinä on, ettei ole kulkenut. Siellä alkavat ihmiset puhua kaikenlaista, vaikka parempi olisi, että keskittyisivät omiin hommiinsa ja antaisivat pelaajien keskittyä omaansa!

- Ei se ole aina niin helppoa tämä jääkiekon pelaaminenkaan. Tulisivat itse kokeilemaan, jos ovat niin kärkkäitä muita arvostelemaan, Lindgren tykittää.

Syksyn huonot muistot ovat kuitenkin tällä hetkellä kaukaisia. Peli kulkee ja tuttu virnekin on palannut kasvoille.

- Silloin kun kulkee, tämä on hienoa. Välillä voi olla tosi paskamaistakin, kun tuskastuu. Nyt on tosi hieno pelata!

» Lähetä palautetta toimitukselle