Ikonen ja JYP tylyjä isäntiä: "Täällä meille ei tulla kukkoilemaan"

LIIGA / Haastattelu
Ikosen tavaramerkkinä on vahva luistelu.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ossi Ikonen palasi tälle kaudelle takaisin kasvattajaseuraansa JYPiin. Jyväskylän kasvatti kiersi Kazakstanin ja Kouvolan kaltaiset kulttuurin keulakuvat ennen paluutaan kotiin.

Tiistaina Jyväskylässä nähtiin Liigan kärkikamppailu, kun Lukko ja JYP iskivät yhteen. Raumalaiset olivat illassa täydellinen vastaantulija, eivätkä hurrikaanipaidat antaneet vastustajalleen käytännössä edes hippaa.

Puolustaja Ossi Ikonen pelasi mainion ottelun pelillisesti, mutta myös tehopisteiden valossa. Saldona yksi maali ja syöttöpiste tehotilaston ollessa kolme pykälää plussalla. JYP vei järjestäen lähes kaikki kaksinkamppailut, ja aneemiset raumalaiset eivät päässeet muutamaa ylivoimaa lukuun ottamatta kovin hyville maalipaikoille.

− Meidän on tarkoitus ollakin täällä kotikaukalossamme isäntä talossa. Tämä on meidän paikkamme. Täällä ei meille tulla kukkoilemaan, naulaa Ikonen.

Ikonen pelasi kauteen 2012−2013 asti Jyväskylässä. Muutamaa liigaottelua lukuun ottamatta aika kului kuitenkin Mestiksen puolella. Seuraavat kaudet mies pelasi Kokkolan Hermeksessä, KooKoossa ja Kazakhstanissa.

Paluu Jyväskylään on maistunut hyvälle. Suurin tavoitekin on mietitty, ja alkukauden otteet tukevat sen lunastamista vahvasti. 

− Kyllä maistuu todellakin. Pitkästä aikaa takaisin kasvattajaseurassa, se on hienoa. Ei ole mitään pistetavoitteita, mutta päätavoite on se, että vakiinnutan paikkani pelaavassa kokoonpanossa. Se on minun iso tavoitteeni.

Ikonen iski tiistaina kauden toisen osumansa, kun Jani Tuppurainen syötti kiekon maalin kulmalla odotelleelle Ikoselle, joka nosti limpun rystyltä maalin kattoon. 

− Ei ollut harjoiteltu homma, ihan luomuna tuli tuo kuvio. Tosi hyvin kuitenkin natsasi ja sain siitä paikan, oli helppo laittaa sisään.

JYP porskuttaa sarjakärjessä, ja joukkueen peli tiistaina oli paljon ehjempää kuin aiemmissa otteluissa. Lukko ei päässyt paineistamaan JYPin puolustajia käytännössä ollenkaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, vaan JYP hiekoitti raumalaisten viisikkopelaamisen jo omalle alueelle kovalla paineistuksellaan.

Parantamisen varaa kuitenkin on.

− Aina löytyy parantamista. Tällä hetkellä menee tosi hyvin. Jatketaan samaa rataa ja korjataan pienet virheet, päätti Ikonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle