Hytönen kielsi paniikin: "Nyt alkaa olla viimeiset hetket ottaa oppia"

LIIGA / Haastattelu
Hytönen analysoi joukkueensa otteita.

Jyväskylän keskiviikkoilta oli molemmille joukkueille tunteiden vuoristorataa. JYPin alussa hankkima 5−0-johto ei riittänyt voittoon, kun HIFK tuli varsinaisella peliajalla ohi, ja jatkoajalla kampesi voittoon.

Varsinkin toisen erän loppupuoli näytti JYPin leirissä kaaottiselta. Surkean hetken aikana HIFK nousi kolmen maalin takaa maalin päähän, mikä takasi loistavat lähtökohdat päätöserään.

− Ei meillä ollut paniikkia. Halusimme liikaa vain taistella, Juha-Pekka Hytönen kertasi käännekohtaa.

Lähtökohdat torstain kuudenteen puolivälieräotteluun ovat selvät. JYPin voitolla joukkueet pelaavat seitsemännen ottelun, isäntien voitolla puolivälieräsarja päättyy.

Kapteeni näki joukkueensa esityksessä myös paljon hyvää, josta ammentaa seuraavaan otteluun.

− Näimme miten kannattaa pelata ja miten ei. Nyt alkaa olla viimeiset hetket oppia näistä ja pelata parasta mahdollista kiekkoa.

Alussa täyskäännös

JYP oli kaikissa aiemmissa otteluissa ollut alun telineissä HIFK:ta vastaan. Tämän seurauksena HIFK oli myös alussa päässyt karkumatkalle kolmessa ottelussa neljästä.

Nyt jyväskyläläiset laittoivat alkuun kaiken tiskiin. Korostunut hyökkäysalueen riistopelaaminen ja intensiteetti saivat HIFK:n ongelmiin. Onnekas avausmaali siivitti isännät jopa viiden maalin karkumatkalle.

− Ekan kerran tässä sarjassa olimme alussa halutulla tasolla. Puhuimme, että alkuun pitää saada enemmän tunnetta ja työntekoa, Hytönen  kertasi.

− Teimme jokaisesta paikasta, niin se menee välillä.

5−0-tilanteessa JYPin pelaajien selkä alkoi hieman oieta. Tämä kostautui nopeasti.

− Oli selvää, että ensimmäisen kymmenminuuttisen tasolla emme pysty jatkamaan. Enemmän olisi silti tarvittu, Hytönen pyöritteli.

Monet ajattelivat pelin olevan ohi viimeistään toisen erän puolenvälin tienoilla, kun Joonas Nättinen iski JYPin 6−2-johtoon. HIFK hiippaili kuitenkin maalin päähän.

− Emme pystyneet pitämään omaa peliä kasassa. Vastustaja sai onnistumisia ja sitä kautta hyvän tunteen päälle, sentteri manasi.

− Jos meidän tunnetasomme putoaa, pelin tasokin laskee. Sitä tekemistä pitää jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle