Hyökkääjästä puolustukseen − Lasse Lappalainen pelaa elämänsä kautta

LIIGA / Haastattelu
Lappalainen rikkoi 20 tehopisteen rajapyykin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
SaiPan Lasse Lappalainen vaihtoi juniorina hyökkääjästä puolustajan tontille ja rikkoo nyt omia piste-ennätyksiään Lappeenrannassa. Siirtymä Liigaan ei kuitenkaan ollut helppo.

Kuopiolaislähtöinen puolustaja Lasse Lappalainen on kuluvan kauden aikana puhjennut kukkaan. Kausi on neljäs perättäinen SaiPan riveissä, ja rikki on pamahtanut muun muassa henkilökohtainen piste-ennätys. Tällä hetkellä tehopistesarake näyttää 4+16=20, kun pelattuja otteluita on 40.

Lappalainen ylsi kaudella 2015-16 miltei samoihin lukemiin, mutta 55 pelin saldoksi jäi lopulta 17 tehopistettä.

Uran kiihtyvä tahti hymyilyttää.

− Jalka on liikkunut hyvin ja minulle on tullut myös onnistumisia. Olen saanut pelata hyvien pelikavereiden kanssa, puolustaja kertoo.

28-vuotias peluri on myös kerännyt isoja minuutteja muun muassa Lauri Taipaluksen pakkiparina. Peliaikaa on kertynyt keskimäärin 19 ja puoli minuuttia peliä kohden.

− Joukkueella on mennyt melko hyvin, mikä heijastuu myös omaan peliini. Olen saanut paljon itseluottamusta, Lappalainen kertaa.

Kuinka olla ammattilainen?

Lappalainen tunnetaan liigaympyröissä puolustajana, mutta pelipaikan valinta ei ollut aivan itsestäänselvyys. Kuopiolainen pelasi aina C-ikäiseksi asti hyökkääjän tontilla.

− Tein nuorempana maalejakin paljon. En edes muista, miksi vaihdoin pelipaikkaa. Taisi olla jokin turnaus, jossa tarvittiin pakkia. Siihen paikalle jäin, hän naurahtaa.

Lappalainen pelasi ennen SaiPaa neljä kautta Mestiksessä. Ensimmäinen seura oli Hokki, josta tie kävi kahden SaPKo-kauden jälkeen Kouvolaan.

Vuosiin mahtuu sekä ylä- että alamäkiä.

− Välillä ollaan melkein tiputtu, välillä on tullut mestaruus. Savonlinnasta ja Kouvolasta on hyviä muistoja, hän tuumii.

Puolustaja voitti kaudella 2013-14 KooKoossa Mestiksen mestaruuden. Pokaalin nostamiseen maisema kuitenkin vaihtui ja muuttolaatikot siirrettiin lähemmäs itärajaa. Tähtäimessä oli liigapaikka.

Siirtymä oli kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo.

− Se oli iso hyppy, joten alussa oli vaikeaa. Arki ja päivittäinen tekeminen muuttuivat. Piti oppia olemaan ammattilainen.

Nyt kuopiolainen kuitenkin pelaa jo neljättä kauttaan Lappeenrannassa. Vastuu miellyttää.

− Meillä on hyvä meininki ja yhteishenki, myös kaupunki on mukava. Olen saanut paljon luottoa, joten olen viihtynyt.

Kärsivällisyys ratkaisee

SaiPan kausi alkoi nihkeästi kahdella tappiolla KooKoolle. Syksyn edetessä joukkue kuitenkin äityi jopa seitsemän ottelun voittoputkeen.

Uusi pelitapa on juurtunut nyt joukkueeseen. Alkukauden ponnistelu kantaa hedelmää.

− Olemme käyneet jäällä paljon teknisiä juttuja läpi. Alkukaudesta systeemit muuttuivat ja niitä treenattiin paljon. Nyt ne alkavat toimimaan ja näkymään pelissä, Lappalainen kertoo.

Viime aikoina joukkue on kuitenkin pelannut paljon tasaisia vääntöjä, sillä joulun jälkeisestä kuudesta ottelusta peräti neljä on venynyt yli varsinaisen peliajan.

SaiPa on voittanut noista kamppailuista kaikki, mutta erot ovat suorastaan minimaalisia.

− Sarjataulukossa seitsemän joukkuetta on 2-3 pisteen sisässä. Nämä ovat tasaisia pelejä. Olemme melko hyvin pystyneet laittamaan ottelun viime hetkillä pelin tasoihin, ja sitä kautta on tullut myös jatkoaikoja.

Lappalaisen mukaan pudotuspelipaikan sinetöiminen vaatii kuitenkin lehmänhermoja.

− Ottelut ovat niin tasaisia, että pomputkin voivat ratkaista. Pelin sisällä täytyy siis olla kärsivällinen, että voi raapia pisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle